Pocetna » Estrada i Tv


Novi album „Džudas prista“!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 851
Dodao/la: Gale
datum: 2014-07-09

Slike iz Novi album „Džudas prista“! Slike iz Novi album „Džudas prista“!


Albumom “Redeemer of Souls“, 17. u karijeri „Džudas prista“, velikani hevi metala pokazuju kako zvuči klasičan „Prist metal“, ali bolji. I posle četiri decenije, britanska grupa predvođena Bogom metala je nezaustavljiva – 2015. godine kreću na evropsku turneju!



Rob Halford, pevač i lider grupe „Džudas prist“ (Judas Priest), opisujući novo izdanje, album Redeemer of Souls, otkriva da je „krug zatvoren“.

„Vratili smo se klasičnom 'Prist metalu' sa kojim smo davno počeli, ali sada zvuči još bolje i solidnije“, rekao je Halford u intervjuu koji je dao osnivaču i basisti grupe „Motli kru“ (Mötley Crüe) Nikiju Siksu za internet radijsku emisiju Siks sens (Sixx Sense).

Halford, koji u svetskoj hevi metal zajednici važi za Boga metala (Metal God), istakao je da grupa „Džudas prist“ nikada ne zaboravlja ambicije sa početka karijere, odakle je krenula i muziku koju je stvorila, kao i da uvek uvažava ogromnu podršku obožavalaca.


Klasičan ali bolji: "Redeemer of Soul"

Redeemer of Souls od 8. jula je u prodaji širom sveta. Sadrži 13 numera, a posebno izdanje dodatnih pet pesama.

Bog metala najavio je da će „Prist“ sledeće godine krenuti na evropsku turneju.

Aktualnu postavu grupe, osim Halforda, čiji je vokalni raspon u najboljim danima bio četiri oktave, čine i genijalni autor i gitarista Glen Tipton, basista Ijan Hil, bubnjar Skot Trevis i novi gitarista Riči Fokner, koji je zamenio legendarnog Kej Kej Dauninga.

Dauning se 2011. godine povukao i posvetio svom ekskluzivnom golf klubu i trgovini nekretninama i važi za veoma uspešnog biznismena.

„Džudas prist“ je jedna od najuticajnijih hevi metal grupa, čiji uticaj na svoje stvaralaštvo sa ponosom ističu mnogi uspešni metal bendovi, među kojima i najveća metal postava današnjice, američki „Slejer“ (Slayer), čiji gitarista Keri King ne propušta da istakne značaj, uticaj i veličinu Tiptona.

Već godinama sinonim za hevi metal, „Džudas prist“ je prvi album Rocka Rolla objavio 1974. godine. Najpoznatije studijsko izdanje grupe je British Steel iz 1980. godine, koje otvara numera Rapid Fire, jedan od utemeljivača žanra, a slede hitovi poput Breaking the Law i Living After Midnight.



Grupa je jednako uspešna u stvaranju numera koje „kidaju kožu s lica“ (Halford), poput pesme Painkiller, kao i u izvođenju obrada koje, čini se, uveliko prevazilaze originale, poput Diamonds and Rust autorke Džoan Baez i Green Manalishi „Flitvud Meka“ (Fleetwod Mac).

Rob Halford (62), koji živi u Finiksu u američkoj državi Arizona, objavio je u februaru 1998. godine da je gej, a u kasnijim intervjuima isticao je da mu je, i pored uspeha, slave i novca, veoma teško padalo što je decenijama morao da krije svoju seksualnu orijentaciju i da je velikim delom i zbog toga sredinom osamdesetih potonuo u zavisnost od kokaina i pilula, koju je, međutim, uspešno savladao.

„Džudas prist“ je jedini koncert u Srbiji održao 1. jula 2011. godine u Beogradskoj areni.


IZVOR