Pocetna » Film


Novi Doktor zbunio Amerikance




  Ocenite članak: 0
pregleda: 883
Dodao/la: Gale
datum: 2014-09-15

Slike iz Novi Doktor zbunio Amerikance


Prije samo nekoliko tjedana ključeve TARDISA preuzeo je Peter Capaldi. Kada je Capaldi preuzeo naslovnu ulogu u seriji Doctor Who, njegov prethodnik Matt Smith mu je osim plave policijske govornice ostavio sonični odvijač i suputnicu. No Capaldi je donio i nešto svoje - škotski naglasak.

"Škot sam, postao sam Škot!", objavljuje Capaldijev Doktor u prvoj epizodi nove sezone: "Mogu se žaliti na stvari!" I dok je 12. Doktor oduševljen tom promjenom, čini se da obožavatelji serije baš i nisu. Kako je Capaldi debitirao u ulozi Doktora, tako su internet (većinom Twitter) preplavile negativne poruke obožavatelja koji ne mogu razumijeti Doktorov novi naglasak, žaleći se kako moraju koristiti titlove za seriju.



Capaldi je rođen u Glasgowu i posljednji je glumac u ulozi Time Lorda no nije prvi Škot u toj ulozi: David Tennant, 10. Doktor, također je Škot no Capaldi je prvi koji koristi svoj škotski naglasak. I dok je producent i scenarist serije Steven Moffat uzbuđen zbog te promjene izjavivši: "Priznajmo: škotski naglasak je više seksi.", mnogobrojni obožavatelji nisu zadovoljni.

Iako se većinom radi o američkim gledateljima, među komentatorima se našao i znatni broj Britanaca koji komentiraju ne samo naglasak već i općenitu nerazumljivost Capaldija koji užasno brzo i nerazgovijetno izgovara svoj tekst. Hoće li to utjecati na gledanost serije vidjet ćemo s vremenom, jer je osma sezona sa Capaldijem u glavnoj ulozi tek počela sa prikazivanjem.


IZVOR