Pocetna » Estrada i Tv


Novi spot Džeksona - prva tviter premijera




  Ocenite članak: 0
pregleda: 879
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-14


Iako se od njegove smrti ovog leta navršilo pet godina, nove pesme Majkla Džeksona i dalje osvajaju svet - ovoga puta preko tvitera, čime je Džekson postao prvi muzičar čiji je spot premijerno predstavljen na toj društvenoj mreži.

Tačno u 22 sata po istočnoj vremenskoj zoni (SAD) spot za pesmu “A Place With No Name” objavljen je na zvaničnom tviter profilu Majkla Džeksona (@michaeljackson), prenosi Forbs. Iako su brojni muzičari ranije koristili svoje profile na društvenim mrežama da bi promovisali svoje spotove, mahom objavljivane na jutjubu, niko do sada nije spot premijerno postavio na tviter.

Premijeri je prethodila specijalna epizoda Foksove emisije “So You Think You Can Dance” posvećena Džeksonovoj karijeri, u kojoj su sve izvedene koreografije bile inspirisane kultnim spotovima kralja popa.

Odmah po premijernom tvitovanju spota, isti je prikazan na gigantskom video bimu postavljenom na Tajms skveru u Njujorku.

LINK: https://amp.twimg.com/v/37e5665c-3add-4b3f-bf82-81d234dcf048

Pesma “A Place With No Name” je Džeksonovo “čitanje” hita “A Horse With No Name” benda America. Svoju verziju te pesme Džekson je prvobitno snimio 1998. godine, a sada se u novom ruhu našla na Džeksonovom drugom posthumnom albumu “Xscape”.

Za produkciju pesme angažovan je producenta StarGate, koji je radio sa brojnim aktuelnim po zvezdama kao što su Rijana (“What’s My Name”, “S&M”, “Diamonds”), Keti Peri (“Firework”) i Bijonse (“Irreplaceable”).

Režiju spota potpisuje Samjuel Bejer koji je ranije režirao spotove Nirvane i Rolling Stonesa. On je ovoga puta pokušao da oživi Džeksonovu viziju spota kao kratkometražnog muzičkog filma koji na svoj način dočarava ono o čemu pesma govori.

Spot takođe sadrži i snimke Džeksona nastale kako ispred tako i iza kamere tokom snimanja spota “In The Closet” iz 1992. godine.

Album “Xscape” zasigurno neće postići uspeh Džeksonovih ranijih albuma, ali je zabeležio pristojan rezultat kada su kritika i prodaja albuma u pitanju. Debitovao je na drugom mestu Bilbordove top liste, dok je najavni singl “Love Never Felt So Good”, na kojem peva i Džastin Timberlejk, postao prvi Džeksonov “top 10 hit” još od pesme “You Rock My World” iz 2001. godine.


IZVOR