Pocetna » Film


Novi trejler za dokumentarni film “Smrt filma Supermen živi”




  Ocenite članak: 0
pregleda: 816
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-08-25


Šampion među “bolje što se nisu ni snimili” filmovima je definitivno film “Supermen živi”(Superman Lives), koji je trebalo da ugleda svetlost dana 1998. godine.


Mnogo godina kasnije, reditelj Džon Šep odlučio je da sa gledaocima podeli kreativni proces nastajanja nikada završenog “Čoveka od čelika”, u svom dokumentarcu “Smrt filma Supermen živi” (Death Of Superman Lives). Mi vam donosimo trejler, ovog vrlo interesantnog dokumentarnog filma.

Već u samom startu gotovo da je moglo da se kaže da je film “Supermen živi” (Superman Lives) osuđen na propast. Nekoherentnost velikih, ali nadasve ekscentričnih sineasteta nije obećavala. Režiju je trebalo da potpisuje Tim Barton, čovek koji je često u intervjuima izjavljivao kako ne voli stripove, te kako ih nikada nije ni čitao; što se i da primetiti gledajući njegovog Betmena.
Scenario je napisao Kevin Smith, poznat po filmu “Prodavci” (Clerks), koji je, za razliku od Tima Bartona, veliki ljubitelj devete umetnosti, te je i strip-scenarista. Scenario za film “Supermen živi”, na engleskom, možete pročitati OVDE.

Za ulogu Supermena bio je odabran Nikolas Kejdž, čija je fotografija, na kojoj se vidi kako nosi kostim, procurila 2009. godine.

Ono što je zanimljivo (bar meni) je to što je trebalo da se u filmu pojavi i Betmen (i to koliko godina pre no što će se stvarno ovaj dvojac susresti na filmu Betmen protiv Supermena – Zora pravde).

Glavni negativac je trebalo da bude Brejnijak, a pojavljivao bi se i Leks Lutor.

Mi se pitamo kako to da se Džon Šep (ili bilo ko drugi) nije dosetio da se pozabavi ovim filmom, koji je ako ništa drugo, a ono sigurno neoubičajen i bizaran.


IZVOR