Pocetna » Estrada i Tv


Oblačili se „kao ludaci“ zbog poreza?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 880
Dodao/la: Gale
datum: 2014-02-19

Slike iz Oblačili se „kao ludaci“ zbog poreza? Slike iz Oblačili se „kao ludaci“ zbog poreza?


Članovi grupe „Aba“ priznali da su se oblačili ultraekscentrično jer je u vreme njihove najveće popularnosti na snazi bio zakon koji je predviđao da se kostimi umetnika ne oporezuju ukoliko su toliko ekscentrični da ne mogu da se nose na ulici.



Napadni kostimi – svetlucavi šortsevi, kombinezoni sa šljokicama i cipele sa plaformama, koje su članovi „Aba“ (ABBA) nosili na vrhuncu slave nisu imali samo za cilj da skrenu pažnju i učine grupu prepoznatljivom na muzičkoj sceni, već i da švedskoj pop grupi uštede novac od poreza, piše londonski Gardijan.

U svojoj novoj knjizi, jedan od članova legendarnog benda, Bjorn Ulveus priznaje da je „Aba“ verovatno imala najgori stajling na sceni u to doba.

„Izgledali smo kao ludaci. Niko nije bio tako nakaradno obučen kao mi“, istakao je.

Razlog što su članovi benda uglavnom birali kič odeću za nastup ne treba tražiti samo u modi 1970-ih i 1980-ih godina već i u švedskom poreskom zakonu.



Knjiga "ABBA: The Official Photo Book", objavljena 40 godina od trijumfa grupe na „Pesmi Evrovizije“ sa hitom Waterloo, otkriva da je napadni stil Ulveusa, Benija Andersona, Ani-Frid Lingštad i Agnete Faltskog bio pre svega diktiran zakonom koji je predviđao da se kostimi umetnika ne oporezuju ukoliko su toliko ekscentrični da se ne mogu nositi na ulici.


IZVOR