Pocetna » Sport


OI (kvalifikacije): Ubedljiv start odbojkaša




  Ocenite članak: 0
pregleda: 757
Dodao/la: $teX
datum: 2012-06-01


Srpski odbojkaši na najbolji način počeli su kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu. Poslednji turnir izabranici Igora Kolakovića u japanskom Hamamacuu počeli su maksimalno baš protiv domaćina Japana - 3:0, po setovima 25:19, 25:23, 25:14. Srbiju u drugom kolu u subotu očekuje duel protiv još jedne azijske selekcije, Južne Koreje.

Sam početak meča pripao je Japancima, ali je Srbija do prvog tehničkog tajm-auta došla do prednosti (8:7), koju je do kraja uvodnog dela meča samo uvećavala do konačnih šest poena viška. Drugi deo meča protekao je u uzbudljivoj i neizvesnoj igri. Japanci su "otvorili" ovaj deo meča sa 3:1, a prednost od dva poena održavali su sve do 7:7. Posle tehničkog tajm-auta usledila je još jedna serija Japanaca za prednost od 11:9, da bi nedugo zatim stekli i tri poena prednosti (13:10).

Do drugog tehničkog tajm-auta Japanci su održavali dva poena razlike (16:14), a onda je usledila ključna serija naših odbojkaša. Pri rezultatu 16:18 "orlovi" su vezali tri poena, poveli sa 19:18 i vođstvo više nisu ispuštali do kraja - 2:0 u setovima.

Japanci su se tada praktično predali, Srbija je dominirala u trećem setu u kojem je odmah na startu stekla prednost od dva poena (5:3). Potom evropski šampioni stiču pet razlike (14:9) i cela priča na ovom meču bila je završena.

Posle duela sa Južnom Korejom, Srbiju očekuju utakmice protiv Kine, Australije, Portorika, Irana i poslednjeg dana sa Venecuelom.