Pocetna » Sport


OI: Može li Velja Stjepanović još bolje u finalu?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 841
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-07-31


Srpski četverac bez kormilara plasirao se danas u polufinale Olimpijskih igara uspešnim veslanjem u repesažu. Odbojkaši Srbije savladali su Tunis rezultatom 3:1, a boje Srbije danas brane i rukometaši, vaterpolisti i Novak Đoković. Pratite Olimpijski blog "24 sata"...

14.30 - Vaterpolisti Crne Gore pobedili Mađarsku

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobedila je danas Mađarsku sa 11:10 (2:2, 4:3, 3:3, 2:2), u drugom kolu B grupe.


Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, na čijem golu se istakao Šćepanović sa 10 odbrana, bio je Draško Brguljan sa tri, Mlađan Janović i Aleksandar Ivović postigli su po dva, dok se u timu olimpijskog šampiona istakao Peter Biroš sa tri gola.


Mađari su prethodno izgubili od Srbije sa 14:10, dok je Crna Gora poražena od Sjedinjenih Američkih Država sa 8:7.

 

U preostalim utakmicama 2. kola B grupe danas od 19.20 sastaju se Srbija i Velika Britanija, a sat vremena kasnije SAD - Rumunija.

 

14.00 - Serena Vilijams neće igrati u mešovitom dublu

Američka teniserka Serena Vilijams neće igrati u konkurenciji mešovitih parova na Olimpijskim igrama, saopštio je danas olimpijski tim Sjedinjenih Američkih Država.

 

| Foto: Reuters

 

Umesto nje, u paru sa braćom Brajan igraće Lizel Huber i Lisa Rejmond. Rejmondova će ponovo igrati zajedno sa Majkom Brajanom, sa kojim je nedavno osvojila Vimbldon, dok će se Huberova takmičiti u tandemu sa
Bobom Brajanom.

 

Serena Vilijams se u Londonu takmiči u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj je u 1. kolu eliminisala Jelenu Janković iz Srbije, a u 2. Ursulu Radvansku iz Poljske, kao i u dublu, u kojem igra sa sestrom Venus.

 

Takmičenje mešovitih parova počeće sutra, a učestvuje 16 timova. Srbiju će predstavljati Ana Ivanović i Nenad Zimonjić.

 

13.20 - Šiven Je - kinesko plivačko čudo ili doping skandal?

Uspeh mlade kineske plivačice Šiven Je na Olimpijskim igrama u Londonu uzburkala je javnost širom sveta i kod mnogih probudila sumnju da je sjajan rezultat ostvarila bez upotrebe nedozvoljenih stimulativnih sredstava.

 

Šiven Je

Šiven Je | Foto: Reuters

 

Kineskinja ne samo da je pobedila na 400 metara mešovito i osvojila zlato, već je i oborila dotadašnji svetski rekord od 4:29.45.

 

12.45 - Zastava Srbije na Fejsbuk profilu Gugla

Zahvaljujući ažurnosti srpskih korisnika Fejsbuka, Gugl je nacionalnu zastavu Srbije istakao na svojoj profil fotografiji.

 

12.30 - Odbojkaši Srbije pobedili Tunis

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu na Olimpijskim igrama savladavši u drugom kolu Tunis sa 3:1, po setovima

25:15, 25:20, 20:25, 25:18.

 

Reprezentacija SDrbije

| Foto: Reuters

Naredni meč srpski odbojkaši igraju u četvrtak od 10.30 protiv Nemačke.

 

11.45 - Može li Stjepanović večeras do medalje?

Mladi plivač Velimir Stjepanović (19) pokušaće večeras u 20.49 sati da napravio još jedno iznenađenje u finalu trke na 200 metara delfin. On je juče u kvalifikacijama imao bolje vreme od Majkla Felpsa i oborio državni rekord.

 

Stjepanović se nakon polufinalne trke sinoć zahvalio svima na podršci.

 

- Posustao sma u poslednjih 10 metara trke. Verujem da će u finalu biti bolje - rekao je Stjepa.