Pocetna » Sport


OI: Stjepanović brži od Felpsa, Stojić i Beđik u polufinalu!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 755
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-07-30


Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik kroz repesaž plasirao se u polufinale. Mladi plivač Velimir Stjepanović sjajno je otplivao trku na 200 metara i takođe se plasirao u polufinale, s državnim rekordom. Reprezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev nije uspeo da se plasira u finale u gađanju vazdušnom puškom.

 11.35 - Plivač Velimir Stjepanović u polufinalu trke na 200 metara

Srpski plivač Velimir Stjepanović plasirao se u polufinale trke na 200 metara delfin. On je osvojio prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj trci.

 

Mladi, 18-godišnji plivač je u svojoj kvalifikacionoj trci pobedio rezultatom 1:54,99 što je novi državni rekord!

 

U ukupnom plasmanu, Stjepanović je zauzeo treće mesto, iza Dinka Jukića iz Austrije (1:54,79) i Amerikanca Klerija Tajlera (1:54,96).

 

Ono što je posebno zanimljivo to je da je slavni Majkl Felps kvalifikacije završio kao četvrti jer je bio lošiji od Velimira Stjepanovića - njegov rezultat bio je 1:55,53!

 

Polufinale je na programu večeras od 21.32 sata po srednjeevropskom vremenu.

 

11.30 - Mirosavljev bez finala

Nažalost, Nemanja Mirosavljev nije uspeo da se plasira u finale gađanja vazdušnom puškom.

 

Iako su kvalifikacije još u toku, već postoji osam takmičara koji su nadmašili njegovo ostvarenje od 591 kruga.

 

11.12 - Stojić i Beđik prošli u polufinale!

Srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik uspeo je da se kroz repesaž plasira u polufinale Olimpijskih igara u Londonu.

 Naši veslači su krenuli rezervisano, bez previše upuštanja u jurnjavu za Mađarima, Nemcima i Amerikancima, iako svesni da ih samo plasman među tri najbolje vodi u polufinale.

 

Posle četvrtine trke, Beđik i Stojić bili su upravo četvrti, sa sekund i po zaostatka za vodećima, ali su onda "dodali gas".


Oni su trku u repesažu, dugačku 2.000 metara, završili na drugoj poziciji sa vremenom šest minuta, 26 sekunda i 61 sekunda. Prvo mesto pripalo je tandemu iz Nemačke (6:22,76), treće Mađarima, a poslednje Amerikancima.

 

Polufinale se vozi u sredu, 1. avgusta, u 12 sati. Finale je dva dana kasnije u 11.20 sati.

 

Srpski veslači Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić danas će se takmičiti u četvercu bez kormilara.

 

11.09 - Mirosavljev na korak od finala!

Nemanja Mirosavljev je u kvalifikacijama sakupio 591 krug i trenutno je vodeći u borbi za finale. Ali, mnogi takmičari su tek na pola obavljenog posla pa ostaje da se vidi da li će srpski strelac uspeti da bude među osmoricom koji će se boriti od 13.15 za medalje!

 

10.00 - Vojnici juče popunili prazna mesta na stadionima

Organizatori Olimpijskih igara nadaju se da će danas biti lepše vreme u Londonu i veća poseta stadionima i borilištima. Juče su tribine bile poluprazne na nekim od najatraktivnijih sportova na Olimpijskim igrama, poput plivanja, gimnastike i tenisa.

 

Predsednik Organizacionog odbora Igara Sebastijan Kou izjavio je da prazna mesta uglavnom pripadaju zvaničnicima svetskih federacija, olimpijskim funkcionerima, članovima njihovih porodica i prijateljima.

 

Zato su mnoga mesta na gimnastičkim takmičenjima juče popunili vojnici, koji su se odmarali od svojih dužnosti na Igrama.

 

9.45 - Policija izgubila komplet ključeva iz Vemblija

Londonska policija izgubila je komplet ključeva iz Vemblija, jednog od stadiona na kojima se održavaju olimpijski turniri u ženskom i muškom fudbalu, čime ipak nije ugrožena bezbednost, saopštili su zvaničnici.

 

9.00 - Danas na stazi i plivač Stjepanović, teniski dubl...
U veslanju u 11.10 počinje repasaž kvalifikacija u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj Srbiju predstavljaju Nikola Stojić i Nenad Beđik.
 
Potom, u 11.40 počinju kvalifikacije u disciplini četverac bez kormilara, u kojoj Srbiju predstavljaju Goran Jagar, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Radoje Đerić.

 

U plivanju u 11.21 počinju muške kvalifikacije u disciplini 200 metara delfin stilom. Srbiju predstavlja Velimir Stjepanović.


Polufinale te discipline na programu je u 21.32.

 

Takmičenje nastavlja i ženska odbojkaška reprezentacija. Odbojkašice će u u 12.30 igrati protiv Južne Koreje u drugom kolu Grupe B.

 

Srpski teniseri nastavljaju danas takmičenje. U muškom singlu u 14.30 sati Janko Tipsarević igra protiv Nemca Filipa Petšnera, a u 15 sati Ana Ivanović igraće sa naturalizovanom Britankom Elenom Baltačom.

 

Za 16.30 predviđen je meč muškog dubla između Nenada Zimonjića/Janka Tipsarevića i Slovaka Martina Klizana/Lukasa Lacka.


Taj meč trebalo je da bude odigran u nedelju, ali je zbog kiše odložen.

 

U isto vreme u muškom dublu će nastupiti još jedan srpski par - Novak Đoković/Viktor Troicki koji igraju protiv Šveđana Johana Brunstroma/Roberta Lindšteda.

 

Juče, drugog dana takmičenja srpski olimpijci imali su polovičan uspeh.