Pocetna » Film


Okupljanje Vraga i ikona horor priča




  Ocenite članak: 0
pregleda: 752
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-15


U novom filmu strave Jona Keeyesa "The Gathering" Simon Pegg će odigrati Vraga, a Jeffrey Combs Edgara Allana Poea


Jon Keeyes, poznat kao redatelj niskobudžetnih filmova strave, već niz godina priprema teren za novi horor film The Gathering za kojeg je osmislio interesantnu premisu. Iako je u pripremi već nekoliko godina, film je dobio svoj pravi polet tek kada se glumačkoj postavi pridružio Simon Pegg.

No, nije Simon Pegg jedino poznato lice vezano uz ovaj projekt, a jednu od vodećih uloga će preuzeti Jeffrey Combs. Combs je naširoko poznat prvenstveno po ulozi Herberta Westa iz filma Re-Animator te brojnim ulogama u serijalima Star Treka, a zatim i mnogim drugim ulogama u filmovima horor žanra poput Kuća straha, Parasomnia i ovogodišnjem Suburban Gothic.

Čini se kako je sada sve je krenulo pravim tokom, a redatelj se sprema za objavu filma u svibnju iduće godine.

U scenariju kojeg je napisao Carl Kirshner okupljeni su najpoznatiji pisci priča strave pa su glavni likovi u filmu Bram Stoker, Mary Shelley, HP Lovecraft i Edgar Allan Poe.
U filmu ove poznate i voljene autore nalazimo u zagrobnom životu, točnije u čistilištu, a na jedno mjesto ih okuplja upravo sam Vrag te im nudi svojevrsno natjecanje. Kako bi zaslužili izlazak iz čistilišta svako od njih mora ispričati najstrašniju priču koju mogu smisliti, a da ju nitko prije nije čuo. Najbolja priča, donosno najbolji pripovjedač zaslužit će izlazak iz čistilišta.

Namjera je prikazati bit najpoznatijih priča užasa i gledateljima utjerati strah u kosti, ali istovremeno ih prikazati u novom svjetlu. Zamisao je istražiti njihove priče iz perspektive suvremenosti, odnosno prikazati autore s njihovim specifičnim kvalitetama, ali s mišlju što bi bilo da su pisci pratili razvoj žanra i svijeta od kada su preminuli. Najpoznatije priče ovih pisaca tako će zadržati neke od svojih izvornih nijansi pa će primjerice Bram Stoker ispričati priču o vampirima, međutim ona neće biti raspredanje o Drakuli.

The Gathering će tako imati svoju strašnu stranu u koju su uključene sve vrste čudovišta od vampira, vukoldlaka, zombija i duhova, te svoju duhovitu stranu koja će se otkriti u segmentima s Vragom u kojima ćemo po redateljevom obećanju vidjeti scene prepiranja pisaca s velikom dozom humora.

Tako nas neće iznenaditi da će Simon Pegg preuzeti ulogu samog Vraga, dok će Jeffrey Combs igrati Edgara Allana Poea, a David Naughton Lovecrafta te Doug Bradley Brama Stokera. Uloga Mary Shelley još nije dodjeljena, a Jon Keeyes navodno ima na umu neke od velikih ženskih glumačkih imena.

Proširena glumačka podstava filma uključuje i Udu Kiera, Clinta Howarda, Roberta Englunda, Lin Shaye, Ashley Laurence, Gunnara Hansena, Billa Moseleya, Debbie Rochon i Williama Sadlera.

Za specijalne efekte, što se tiče prostetike i šminke raznih čudovišnih bića koji će biti veliki dio filma, zadužen je Vincent J. Guastini koji je radio na filmovima Rekvijem za snove, Dogma, The Devil’s Carnival, Cabin Fever: Patient Zero.


IZVOR