Pocetna » Ljubav i Sex


Opasne seksualne poze za muškarca
  Ocenite članak: 0
pregleda: 1179
Dodao/la: BMW
datum: 2015-01-29


Najdraža poza u seksu većine muškaraca je kada se žena nalazi gore, no naučnici upozoravaju da je to ujedno i najopasnija poza za muški spol.

Naime, ova poza je "krivac" za pedeset posto fraktura penisa koje se događaju tokom seksa. Poređenja radi, tzv. pseća poza uzrok je povreda kod žena u 29 posto slučajeva, dok je misionarska poza urok 21 posto povreda i smatra se najsigurnijom.

U studiji koja je objavljena u publikaciji Advances in Urology, istraživači kažu kako muškarac nije u mogućnosti da zaustavi bolne pokrete kada je žena cijelom težinom na njegovom penisu. No, ako je muškarac taj koji upravlja odnosom veće su šanse za smanjenje povreda.

Istraživanje je provedeno u tri brazilske bolnice tokom 13 godina i od 44 slučaja u 42 je potvrđeno da je povreda imala veze s pozom u kojoj su pratneri bili tokom seksa. Dvadeset i osam muškaraca je povredu zadobilo tokom heteroseksualnog odnosa, a šest osoba tokom "rukovanja penisom". Četiri učesnika istraživanja imala su homoseksualne odnose i nije jasno kako su zadobili povrede.

Pedeset posto pacijenata koji su učestvovali u studiji čuli su "kvrcanje" prilikom povrede, što je pratilo znojenje i bol, dok su dvojica muškaraca zadobili erektilnu disfunkciju.

No, naučnici naglašavaju da su povrede poput frakture penisa rijetke. Upozoravaju sve muškarce da čim osjete bol tokom odnosa posjete ljekara.


IZVOR


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.

|