Pocetna » Zdravlje


Ovako izgledaju narkomani posle nekoliko meseci uživanja teških droga




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1050
Dodao/la: Gale
datum: 2013-10-23

Slike iz Ovako izgledaju narkomani posle nekoliko meseci uživanja teških droga Slike iz Ovako izgledaju narkomani posle nekoliko meseci uživanja teških droga Slike iz Ovako izgledaju narkomani posle nekoliko meseci uživanja teških droga


U okviru najnovije objavljene serije fotografija koju je objavila kancelarija šerifa sa sedištem u Molnaumu, Oregon, vidi se efekat koji teške droge imaju na svoje višegodišnje konzumente.


Slika levo nastala je 2005. godine, slika desno 2008.

Ova kolekcija fotografija dodatak je kontroverznom izdanju, projektu, iz 2004. godine “Lica droge”, koje pokazuje kako se od svežeg i zdravog izraza lica, nakon upotrebe droge, ponekad od samo nekoliko meseci, dolazi do zapuštenog, urušenog izgleda.

Fotografije bi trebalo da posluže kao dobra pouka deci - da dobro razmisle pre no što im padne na pamet da posegnu za drogama bilo koje vrste.


Pre korišćenja 1997., i posle 2007. godine

Prva fotografija pokazuje osobu sa početka narkomanske “karijere”, a druga je kasnijeg datuma, kada je osoba već usred zavisnosti.

Zavisnici su slikani, bez zuba, izgrebanog lica i oguljenje kože, žutih obraza. Ten im je siv, kosa masna, na nekim mestima se vidi i da je otpala.

Na fotografijama su prikazani korisnici teških droga: kokaina, heroina i metadona.


Za samo godinu dana ovaj momak je skroz "propao", 2004 - 2005.

Zamenik šerifa Bret King, koji je imao ključnu ulogu u originalnom projektu iz 2004. godine izjavio je kako je putujući zemljom i predstavljajući projekat imao čudan osećaj da nije u potpunosti zaokupio pažnju ljudi.

- Svaka osoba koju sam intervjuisao za potrebe projekta, bilo da je zavisnik metadona, heroina ili kokaina, drogu je počela da konzumira potpuno “nevino”, kroz alkohol ili kanabis. Obično se sa drogom počne u srednjoj školi ili na koledžu...Upravo sam i želeo da deci pokažem da su i osobe sa ovih slika tako počele, pušeći kanabis, nisu se odmah “bacili” na heroin.
Zato, molim studente i đake, da dobro pogledaju ljude sa fotografija i razmisle i svojim postupcima kako ne bi završili kao oni - zaključio je King.


IZVOR