Pocetna » Zanimljivosti


Ovi filmovi su slupali najviše automobila ikada




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1454
Dodao/la: kokobrajs
datum: 2016-11-10

Slike iz Ovi filmovi su slupali najviše automobila ikada Slike iz Ovi filmovi su slupali najviše automobila ikada Slike iz Ovi filmovi su slupali najviše automobila ikada Slike iz Ovi filmovi su slupali najviše automobila ikada


Filmski producenti se zaista trude da stvore svet iz fantazije koji će nas ostaviti bez daha. Neki to rade pomoću kompjuterske grafike, dok se drugi više oslanjaju na uzbudljive priče. Ali se neki koriste više konvencionalnim sredstvima pravljenjem vizuelnog spektakla. Hej, ako imate par miliona u rezervi i dobrog vozača kaskadera, zašto ne biste otpisali apsurdnu količinu automobila... Realno! Automobili koji lete kroz vazduh i ogromna količina slupanih vozila prodaje priču, pa ih režiseri i producenti ne štede.
Automobili nemaju lak tretman u Holivudu, kao što ovi filmovi koji slede pokazuju. Ovo su neki od filmova sa najviše eksplodiranih motora, puknutih guma i zapaljenih automobila ikada snimljenih. Sledeći put kad sednete da odgledate akcioni film, odajte poštovanje svim vozilima oštećenim tokom snimanja.
No, pogledajte koji su to filmovi sa najviše slupanih automobila ikada.

Ronin – 80 uništenih automobila
Reditelj Džon Frankenmajer, koji je i sam bivši vozač amaterskih trka, zatražio je pomoć bivšeg vozača Formule Jedan Jean-Pierre Jariera i dodatnih 300 kaskaderskih vozača kako bi snimio ključnu scenu jurnjave ulicama Pariza u Roninu. Rezultat je epskih osam minuta filmske potere koja zaslužuje svoje mesto u holu slavnih automobilskih jurnjava.
Bullit – više od 80 uništenih vozila
Iako je ispunjen greškama u kontinuitetu - negativac u Dodge Chargeru ostaje bez pet radkapni tokom potere – za auto poteru u Bullitu se smatra da je među najboljima ikada snimljenih. Kultni Mustang dostigao je brzinu od preko 100 k/č tokom snimanja, ponekad čak i sa Stivom Mekvinom za volanom.

Gone in sixty seconds iz 1974. – 93 havarisana automobila
Sa sićušnim budžetom od 150.000 dolara, originalni Gone In 60 Seconds je zaradio više od 40 miliona dolara širom sveta. H.B Halicki proizveo je, glumio i režirao film, i on je bio taj koji je vozio "(Mustang iz ‘73) tokom scene jurnjave. Mnogi od posmatrača bili su slučajni prolaznici, a neke od nesreća bile su potpuno neplanirane. Kada je Halicki zakačio automobil dok je vozio 160, završio je u bolnici nakon sudara sa banderom. Kadar je ostao u filmu.
G.I. Joe – 112 uništenih vozila
Užasan film svakako, ali je ipak G.I.Joe u jednom trenutku držao rekord za najviše automobila uništenih, pobedivši Blues Brothers iz 2000. za osam automobila. Možda dizanje stvari u vazduh nije tako uzbudljivo kao što smo nekada mislili...
Umri muški V – 132 uništena automobila
25 godina nakon što je Džon Meklejn prvi put ušao u Nakatomi Plazu, nalazimo se govoreći o petom, i najgorem nastavku. Čoveče, koliki je Džon zapravo baksuz. 132 vozila je uništeno u izradi ovog filma, a još 518 je teško oštećeno. Račun? 8 miliona dolara…
Braća Bluz – ukupno 207 slupanih automobila
Blues Brothers je držao rekord za najviše slupanih automobila dok je nastavak namerno slupao samo još jedan kako bi postavio rekord. Za glavnu scenu potere filma iz 1980. godine, 60 policijskih automobila je kupljeno za 400 dolara po komadu, i opremljeno sa pojačanom šasijom. Većina vozila je ostalo totalno havarisano do kraja snimanja filma.

Fast & Furios 7 - 230 slupana automobila
Možda ne iznenađuje, svaki od filmova iz Furious franšize poslao je veliki broj automobila na đubrište. Međutim, najnoviji nastavak, Fast & Furious 7, je pomerio granicu.
U stvari, toliko automobila je uništeno, da je oko 20 ili 30 moralo da bude odvezeno direktno sa snimanja na otpad. Kako bi se izbeglo da bilo koji od njih završi na crnom tržištu.
Vlasnik lokalnog đubrišta Ričard Jenson je rekao: "Bilo je neobično videti neke relativno nove-modele Mercedes-Benza potpuno zgnječene i to ni zašta."
Kladim se da jeste, Ričarde. Ali ovo je Holivud na kraju krajeva.
Matrix Reloaded – 300 automobila
Ekipa iz nastavka Matrixa je uspela da uništi 300 automobila koje su dobili na pozajmicu od General Motorsa. Iako se bave temama budućnosti, virtuelnim svetom i programiranom stvarnošću, nekako je ovaj film uspeo da uništi čak 300 automobila, a jedan od njih je bio i u čuvenoj sceni potere. U krajnjem slučaju, Nea baš briga, on izbegava metke, a kamoli automobile koji se kreću sa sićušnih 100-nak km/h.

Transformers 3 – 532 uništena automobila
Tehnički, svaki od 532 automobila "uništena" u izradi filma Transformers 3 je već bio spreman za otpad. Automobili su donirani reditelju Majkl Beju, jer su bili oštećeni u poplavama, i stoga ih je svakako trebalo uništiti po zakonu. On je to shvatio doslovno, pa nije uništio, 100, 200 ili 300 automobila, već 532 automobila kojim je oboren rekord. Ovime je Transformers 3 poneo zasluženu titulu: “Film sa najviše uništenih automobila tokom snimanja”.
U kojem filmskom ostvarenju ili uništenju ste najviše uživali? A zbog kojeg ste najviše žalili za uništenim automobilima? Da se ti filmovi snimaju u Beogradu, ekipa za otkup vozila u Beogradu bi imala pune ruke posla.


IZVOR