Pocetna » Zanimljivosti


Ovo su najefikasnije vežbe za čvrste grudi. (Video)




  Ocenite članak: 0
pregleda: 738
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-18


Nije lako održavati grude čvrstim, jer su, nažalost, veoma podložne promenama tokom vremena. Ipak, uz adekvatne vežbe, moguće je sprečiti njihovo prerano opuštanje. Izaberite omiljenu vežbu i trenirajte tri puta nedeljno.

1.
Noge stavite u raskoračni stav i lagano ih savijte u kolenima. Ruke podignite pored tela, savijte ih u laktovima i podignite nagore tako da budu pod pravim uglom. U svaku ruku uzmite flašu s vodom od jednog litra, i polako pomerajte ruke ka grudima. Vežbu ponovite 10 puta.







2.
Noge stavite u raskoračni stav, oslonite na stopala i isturite grudi koliko god možete. Uzmite štap, uhvatite ga čvrsto obema rukama i stavite ga u visinu grudi. Ne pomerajući ostale delove tela, pomerajte štap nalevo i nadesno dok ne osetite zatezanje. Vežbu ponovite tri puta.







3.
Stanite uspravno, ruke spojte ispred grudi pod pravim uglom tako da vam laktovi budu u visini ramena. Ruke u tom položaju polako podižite još deset sanitimetara u visinu i nakon toga ih spustite. Vežbu ponovite tri puta.








4.
Oslonite dlan o dlan, a ruke savijte u laktovima tako da stoje u liniji grudi. Najpre pritiskajte dlanove što jače možete, zatim nekoliko trenutaka zadržite ostanite u tom položaju, a onda polako olabavite jačinu stiska. Vežbu ponovite pet puta.








5.
Stanite pravo i postavite noge u raskoračni stav. Savijte traku i držite je u visini grudi. Snažno je vucite ka spolja, u tom položaju zadržite, a nakon toga olabavite. Osim što ćete zategnuti grudi ovo je savršena vežba I za oblikovanje mišića ruku. Vežbu ponovite deset puta.