Pocetna » Tracevi


PAROVI U BRAKU ZDRAVI, ALI NESREĆNI.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1006
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-04


Zajednički život je, za razliku od bračnog, opušteniji i omogućava veću slobodu i autonomnost i samim tim su ti parovi i srećniji, pokazuje studija.

Parovi koji žive zajedno srećniji su od parova u braku!

Kratko posle venčanja ili početka zajedničkog života parovi su bili izuzetno srećni i nisu bili toliko depresivni kao samci, ali njihovo je dobro raspoloženje brzo nestalo. Samci su održavali jače veze i s prijateljima i porodici, što smanjuje stres, ali i rizik od mentalnih bolesti.

Parovi u braku su zdraviji, ali su parovi koji su živeli zajedno van bračne zajednice osećali su se srećnije i bili su puni samopouzdanja, otkriva američka studija provedena na 2.737 ljudi.

"Zajednički život ne nosi toliko obaveza kao bračni i pruža veću fleksibilnost i samostalnost. Sve više ljudi izbegava brak i to menja porodičnu strukturu. U stvari se više i ne koja je razlika između braka i zajedničkog života - ističe voditeljka studije profesorica Keli Musik.

Bračni parovi imaju decu pre nego parovi koji žive zajedno i to im privremeno smanjuje sreću zbog neprestanog dizanja i neispavanosti. Parovi mogu biti jednako sretni i s neuobičajenim načinom života. Brak nije jedinstven oblik zajedničkog života koji svima pruža isto zadovoljstva i romantiku, dodala je .