Pocetna » Sport


Partizan crveneo, ali prošao




  Ocenite članak: 0
pregleda: 858
Dodao/la: Stex96
datum: 2013-07-25


Partizan jedva do 3. kola i meča sa Ludogorecom. Volkov isključen zbog udaranja protivničkog igrača! Ceo stadion vikao: "Uprava, napolje!". Volkov: "Izvinjavam se saigračima i navijačima".

Zamalo da se ponovi Šamrok!

Najavljivali su svi u taboru Partizana da ih je otreznio onaj "šamar" u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija Lige šampiona u Jermeniji, kada su više srećom, nego znanjem, uspeli da obezbede dobar rezultat.

Ispostaviće se da je gol Vladimira Volkova u sudijskoj nadoknadi tog meča bio presudan za crno-bele, koji su se propisno obrukali i u revanšu pred oko 20.000 svojih navijača.

"Igraćemo bolje, gore od ovoga ne može", bila je rečenica koju su svi u Partizanu izgovarali posle meča u Jermeniji.

Uspeli su da nadmaše sebe! Treslo se Topčidersko brdo od, više nego opravdanih, zvižduka navijača Partizana, koji su se hvatali za glave i uneverici posmatrali "igru" svog tima.

A taj deo Beograda odjekivao je i od horskih uzvika: "Uprava, napolje!" u finišu utakmice. Jasno je šta navijači misle o radu čelnika kluba.

Gotovo svečarska atmosfera bila je u Humskoj na početku utakmice. Za to su zasluđni navijači i Ivan Ivanov, bugarski štoper, koji nije prešao u Bazel već se vratio među crno-bele.

Dobio je ovacije na početku utakmice, a tokom meča potvrdio da je odbrana crno-belih sa njima mnogo sigurnija.

Navijači Partizana su pre meča pozdravili i nova lica u redovima srpskog šampiona Milana Obradović i Erika Đembu Đembu, kao i golmana Vladimira Stojkovića, koji je na stadion došao sa novom devojkom.

Pa, to bi bilo, otprilike sve lepo što se dogodilo u sredu uveče na stadionu Partizana.

Jalovo, bezidejno, beskrvno... Sve ono što su pričali da neće uraditi, igrači Partizana su uradili. Bili su baš takvi. Tek nekoliko prilika stvorili su igrači srpskog šampiona, od kojih je samo jedna bila stoprocentna.

Da na golu nije bilo Milana Lukača, pre svega u prvoj utakmici u Jermeniji, pored imena Partizana pisalo bi "eliminisan". Ovako, crno-beli će imati još najmanje četiri evropske utakmice.

"Šlag" na ovu bljutavu tortu bio je postupak Vladimira Volkova u 55. minutu. Ironično, ali čovek koji je spasao Partizan u prvoj utakmici, sada ga je umalo izbacio svojim glupim potezom.

U tom minutu stvorila se gužva u šesnaestercu prilikom kornera za Partizan, a Volkov se gurao sa Fofanom. Odjednom, igrač Širaka je pao, a sudija Joanis Anastasiju sa Kipra, koji je bio u nesporednoj blizini, odmah je pokazao crveni karton Volkovu.

Evo šta je "crveni" Volkov rekao odmah posle utakmice: "Otežao sam saigračima posao i ovom prilikom se izvinjavam i njima i navijačima. Ne đželim da se pravdam, ali bio sam isprovociran. On (Fofana) me je uhvatio sa obe ruke za glavu, ali, ponavljam, ne bežim od odgovornosti".

Tako je Volkov ostavio saigrače u nemilosti, a Širak je "namirisao krv" i počeo da kidiše ka golu Lukača. Partizan se branio na svom terenu!!!

- PRVO POLUVREME -

U prvih 20 minuta inicijativa Partizana, ali bez završne akcije. Ivanov je jednom intervencijom na sredini terena, kada je presekao potencijalno opasan napad Širaka, pokazao zašto je važan za crno-bele.

- 29. minut. U trenucima kada su se začili i prvi zvižduci sa tribina zbog spore igre Partizana, prva prava šansa za crno-bele. Malbašić je odapeo sa 20-ak metara, golman Širaka je odbio loptu, na koju je natrčao Vladimir Volkov, ali nije bio precizan kao u Jermeniji pre nedelju dana.

- 34. minut. Prvi korner na utakmici. Za Partizan. Jojić je izveo korner, ali previsoka lopta.

- 35. minut: Da li je moguće da nema gola!!??? Teško je i opisati šta se sve dešavalo pred golom Širaka. Probali su Šćepović, pa Luka, pa opet Šćepović, na kraju i Saša Ilić i to sve na par metara metar od gola, ali lopta nije htela u mrežu.

- 42. minut: Kakva šansa za Širak! Fofana je dobio loptu od Hakobjana, stuštio se ka golu Partizana, zaobišao Lukača, ali je Aksentijević u poslednjem trenutku uklizao i izbacio loptu u korner.

- 45. minut: Šansa za Partizan, ali je Volkov bio "kratak". Jojić je lepo podbo loptu za Volkova koji je uletao u šesnaesterac, ali da ima broj cipela/kopački veći za dva broja, nešto bi uradio. Ovako...

- 52. minut: Nova velika šansa za Širak. Stanković je izgubio loptu na 20 metara od gola, Fofana je iskoristio sudar štopera Partizana, ali je Lukač izvadio stvar pravovremenim istrčavanjem. A onda još veći zvižžduci sa tribina.

Kraj poluvremena i zvižduci sa tribina.

- DRUGO POLUVREME -

Dve izmene u Partizanu na poluvremenu. Umesto Ostojića u štoperskoj liniji uz Ivanova sada je Vojislav Stanković, a umesto Malbašića u igri je još jedan napadač - Kojić.

- 50. minut: Preslikano prvo poluvreme. Partizan ima inicijativu, ali nikako da poveže pas, da napravi smislenu akciju... Ponovo zvižduci sa tribina...

- 55. minut: Konačno dobra akcija crno-belih. Saša Ilić, koji igra svoju 97. utakmicu u evrokupovima, prošao je po boku, centrirao, a Kojić je glavom namučio jermenskog golmana. U nastavku akcije, dok se izvodio korner, Volkov je udario Fofanu i dobio direktni crveni karton!!!

Kada je Fofana ustao sa trave, navijači Partizana su pokazali primitivizam, upućujući mu majmunske krike, na šta im je tamnoputi fudbaler odgovorio ironičnim aplauzom.

- 70. minut: Sa ovakvom igrom Partizan ne da nema šta da traži u Evropi, nego neće moći da odbrani ni titulu u Srbiji.

- 76. minut: Verovali ili ne, ali dobrih 10 minuta Širak je "sabio" Partizan na njegovu polovinu.

- 81. minut: Korner za Širak. Partizan se grčevito brani!!!

- 83. minut: Partizan se oslobodio pritiska i napao. Vojislav Stanković je oklevao prilikom centaršuta, nameštao se, a onda to učinio loše, pa ta lopta nije ni bila upotrebljiva za napadače.

- 87. minut: Širak opet preti, Nuradjan je šutirao sa 20-ak metara, srećom neprecizno.

Odmah nakon toga uzvici navijača Partizana: Uprava, napolje, uprava napolje!!!

- Mučenje Partizana i njegovih navijača je završeno. Partizan je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, na čemu može da zahvali isključivo Milanu Lukaču (pre svega odličnim odbranama u prvom meču u Jermeniji).

Naredni protivnik je bugarski šampion Ludogorec, koji je deklasirao Slovan iz Bratislave u revanšu - 3:0.


IZVOR