Pocetna » Sport


PARTIZAN POBEDIO 4-0




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1188
Dodao/la: badule
datum: 2011-07-14


BEOGRAD – Fudbaleri Partizana praktično su obezbedili plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nakon što su u prvoj utakmici druge runde pobedili prvaka Makedonije Škendiju rezultatom 4:0.

Meč odigran pred oko 20 hiljada navijača u Beogradu očekivano je protekao u dominaciji crno belih, ali se za rano buđenje ekipe i navijača prvenstveno pobrinuo golman Vladimir Stojković.

Posle samo desetak minuta igre dosuđen je diskutabilan penal za Škendiju nakon što je Babović igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Stojković sjajnom intervencijom zaustavio udarac Hasanija čime je sprečio šok na stadionu i naterao saigrače u ofanzivu.

Partizan je posebno bio opasan u poslednjih 15 minuta kad se videlo da bi novi napadač Eduardo mogao da nasledi zemljaka Klea. Brazilac je na asistenciju Kamare častio goste u 30. minutu kada se lepo promuvao do peterca i onda mlakim udarcem pogodio golmana, a samo tri minuta kasnije je sa desne sztrane lukavo gađao bliži ugao i izborio korner.

Već u 36. minutu izveden je još jedan udarac sa ugla, ovoga puta sa leve strane, a Vukić je u glavu pogodio Vladimira Volkova koji je tukao samo malo pored golmanove leve stative.

Crno beli nastavili su tamo gde su stali i na startu drugog poluvremena, a onda su gosti izgubili loptu na 30-ak metara što je Eduardo iskoristio da uđe u 16 Škendije i zavrne na peterac, Šćepović je blokiran, ali je na loptu naleteo Vukić koji je konačno doveo Partizan u vođstvo u 48. minutu.

Samo šest minuta kasnije, Partizan je prodorom Aksentiojevića probio po desnoj strani, lopta je uz malo sreće stigla do Eduarda koji se lepo namestio i sa 16 metara pogodio sam ćošak golmana Škendije za vođstvo od 2:0. Ekipa Aleksandra Stanojevića nije želela da se tu zaustavi pa je u poslednjih 15 minuta rešila i pitanje daljeg plasmana.

Prvo je pokretljivi Šćepović posle kontre postigao sjajan gol u 74. minutu za vođstvo od 3:0, da bi konačan rezultat postavio fudbaler Škendije Emini koji je dva minuta kasnije postigao autogol.



Partizan će revanš meč protiv Škendije odigrati sledećeg utorka u Skoplju, a taj meč bi posle svega viđenog u Beogradu trebalo da bude samo puka formalnost.

Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona
PARTIZAN – ŠKENDIJA 4:0 (0:0)
Beograd – Stadion Partizana Gledalca: 18.000 Sudija: Artjom Kučin (Kazahstan) Strelci: Vukić 48, Eduardo 56, Šćepović 74, Emini 76 ag. Žuti kartoni: Babović, Vukić, Sali, Beria
Partizan: Stojković, Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ranković, Kamara, Ilić (od 67 Tomić), Babović, Vukić, Sćepović (od 87. Marković), Eduardo (od 76. Jovančić)
Škendija: Zendeli, Mustafi, Cuculi, Redžepi (od 66. Nafiu), Hasani, Sali, Elmazovski (od 84. Neziri), Emini, Nikitović, Huseini (od 88. Selmani), Beriša

Stanojević: Stojkoviću, svaka čast!
Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je zadovoljan igrom, a pogotovo rezultatom u prvoj zvaničnoj utakmici u sezoni.
„Odličan rezultat, bili smo strpljivi, čak i onda kada je bilo teško. Hvala navijačima na velikoj podršci, ova pobeda nam mnogo nam znači. Videli ste kako je krenulo, sviranjem nepostojećeg penala, to je fudbal, mogli smo da krenemo u pogrešnom pravcu, ali Stojkoviću svaka čast za odbranu penala“, rekao je Stanojević i uputio pohvalu i na račun napadača Eduarda koji umalo da ne zaigra zbog admistrativnih prepreka.
„Mnogo se zalagao, kao i cela ekipa, izgarao je na terenu i ja očekujem da tako i nastavi. U svakom slučaju, zadovoljni idemo u Skoplje“, rekao je trener crno belih.
Nefčiju ne pomažu ni Stameni ni Alah, Makabi petardirao Borac
Na preostalim kvalifikacionim mečevima nije bilo većih iznenađenja. Dinamo je u Zagrebu dao tri gola Saši Stamenkoviću čijem Nefčiju nije pomogao ni Alah kako su priželjkivali u azerbejdžanskom klubu, dok je Borac iz Banjaluke poveo protiv Makabi Haife sa 1:0 da bi stadion napustio sa pet komada u mreži. Jedini ubedljiviji tim od Izraelaca i Partizana bio je Rozenborg koji je sa 5:0 pobedio islandski Breidablik.
Rezultati:
Zestafoni – Dačija 3:0
Makabi Haifa – Borac Banjaluka 5:1
Malme – Toršavn 2:0
Bangor – Helsinki 0:2
Dinamo – Nefči 3:0
Skenderbeu – APOEL Nikozija 0:2
Skonto Riga – Visla Krakov 0:1
Šturm – Videoton 2:0
Linfild – BATE Borisov 1:1
Rozenborg – Breidablik 5:0