Pocetna » Zdravlje


Pet bizarnih kućnih lekova koji stvarno deluju




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1050
Dodao/la: Anna_Anna
datum: 2012-04-25


Šta je zajedničko izolir traki, votki, sodi bikarboni, olovci i vodici za usta? Odgovor je vrlo jednostavan, isto kao što je jednostavna i upotreba ovih proizvoda koji rešavaju zdravstvene probleme u trenu.

OLOVKA - protiv glavobolje
Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvesno stiskamo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje vilicu i slepoočnicu što rezultira glavoboljom. Da biste to sprečili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića vilice i opustiti ih i tako sprečiti bolove.

VOTKA - protiv neprijatnog mirisa stopala
Votka sadrži visok sadržaj alkohola, koji uništava bakterije i gljivice zaslužne za neprijatne mirise i isušuje vlagu na koži stopala koja deluje pogodno za razvoj bakterija i tako sprečava njihovo vraćanje, piše Zadovoljna.
Ali, votka ne deluje na bakterije stopala kroz digestivni sistem, nego tako što ćete je naneti na komad tkanine ili vate kojom ćete zatim obrisati kožu stopala.

SAMOLEPLJIVA TRAKA - protiv bradavica

Za razliku od najčešće metode spaljivanja, čija uspešnost je 60 odsto, lečenje bradavica pomoću samolepljive trake (kao što je ona za lepljenje ambalaže) uspešno odstranjuje 85 odsto bradavica za dva meseca, a tajna je u hemikalijama koje traka sadrži.
Isecite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalepite ga na prethodno očišćeno područje i ostavite da stoji tri dana. Zatim odstranite mrtve ćelije (pomoću turpije za nokte) i očistite i ponovno zalepite novi komadić trake. Postupak ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

SODA BIKARBONA - protiv urinarnih infekcija
Lek sastavljen od jedne četvrtine kašičice sode bikarbone pomešane sa otprilike dve litre vode (svakodnevno, kroz nekoliko dana) mogao bi pomoći kod problema s urinarnim traktom. Naime, soda bikarbona čini okruženje u bešici više baznom, što bakterijama smanjuje mogućnost širenja.

VODICA ZA USTA - protiv žuljeva

Neprijatnih žuljeva se možete rešiti lako i bezbolno. Jednostavno umočite komadić vate vodicom za ispiranje usta i tri puta dnevno lagano natapkajte na mesto gde se nalazi žulj. Vodica će isušiti tečnost ispod kože i tako ćete izbeći pucanje žulja i nelagodne rane.