Pocetna » Sport


Pet golova u Gornjem Milanovcu, "orlići" preslišali Makedoniju




  Ocenite članak: 0
pregleda: 728
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-15

Slike iz Pet golova u Gornjem Milanovcu, "orlići" preslišali Makedoniju


Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala vršnjake iz Makedonije sa 4:1 (0:0) u prijateljskom susretu na stadionu u Gornjem Milanovcu. Strelci za pobednike bili su Đurđević u 49, Jojić u 58, Stoiljković u 71. i Mrkela u 77. minutu, dok je za čast gostiju pogodio Nikolov u 61.



Izabranici Radovana Ćurčića su dominirali tokom celog meča, ali nisu imali sreće da povedu u prvom poluvremenu, kada su propustili nekoliko izglednih šansi.

Prvi je zapretio Luka Milunović, najpre glavom, da bi u 24. minutu sjajno prošao po levoj strani i šutirao pored desne stative. Novi naleti "orlića" doneli su gužvu pred golom Makedonaca i prilike Brašanca i Đurđevića, a srpske nade su najbliže golu bile u 38. mintutu kada je lopta pogodila stativu nakon šuta Despotovića.

Inicijativa nije pretvorena u pogodak, pa su mreže mirovale do odlaska na odmor, ali je u nastavku publika moga da uživa u pet golova. Već u 49. minutu Uroš Đurđević, omladinski napadač koji je sa vršnjacima nedovno osvojio Evropsko prvenstvo, dobro se snašao posle centaršuta sa desne strane, primio loptu na grudi i zakucao je u metu za 1:0.

Nedugo zatim, vezista Partizana Miloš Jojić je kaznio poigravanje odbrane Makedonaca i lošu intervenciju golmana Dimitrijevskog, da bi na 2:1 smanjio Nikolov u 61. minutu. On je više centrirao nego šutirao iz slobodnjaka sa leve strane, ali loptu niko nije pipnuo, pa je završila iza leđa Perića.

Na 3:1 je 10 minuta kasnije povisio rezervista Stoiljković kada je povukao sa 30 metara, protutnjao do kaznenog prostora i sa leve strane matirao Dimitrijevskog. Konačnan rezultat postavio je Andrej Mrkela na asistenciju Filipa Kostića.

Ovaj duel bio je generalna proba za mladu reprezentaciju pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine koje će biti održano u Češkoj. "Orlići" će 5. septembra, takođe u Gornjem Milanovcu, ugostiti Kipar pred praznim tribinama zbog kazne za nerede na meču sa Engleskom u Kruševcu.


IZVOR