Pocetna » Ljubav i Sex


Pet zdravstvenih problema koje možete da rešite seksom




  Ocenite članak: 1
pregleda: 940
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-03-23


Višak kilograma, glavobolja, loše raspoloženje…samo su neke od tegoba kojih se možete osloboditi vođenjem ljubavi.

Vođenje ljubavi ima isceliteljske moći naročito za bolesti koje imaju psihosomatsko poreklo. Naučnici smatraju da je redovno upražnjavanje seksa i neprevaziđen eliksir mladosti, kao i tajna gipkih mišića, piše portal "Žena".


Lek za srce
Za vreme seksa dišemo ubrzanim tempom, a to podiže nivo kiseonika u plućima. Poznato je da kiseonik blagotvorno deluje na rad svih vitalnih organa. Seksom se podiže i količina ženskog hormona estrogena koji blagotvorno deluje na srce.


Smanjuje holesterol
Kod muškaraca tokom seksa se povećava se nivo testosterona. Muški hormone pomaže očuvanju teških kostiju i mišića, a osim toga seksom se smanjuje i nivo holesterola.


Ublažava artritis
Seksom se možete osloboditi glavobolje i bolova uzrokovanih artritisom. Ukoliko ste konstantno pod stresom i želite popraviti raspoloženje, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za očuvanje prostate.

"Ubica" kilograma
Ako posle seksa osećate umor, znači da ste se dovoljno iscrpeli što je pozitivno. Naučnici tvrde da samo strasno ljubljenje tri puta nedeljno "sprži" čak 7.500 kalorija godišnje. Ne treba ni da vam računamo onda koliko kalorija se možete osloboditi kada biste imali seks tri puta nedeljno.

Olakšava PMS
Seks olakšava menstruacione tegobe. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 1.000 žena pokazalo je da žene koje redovno uživaju u seksualnim odnosima nemaju menstruacione bolove. To se dešava zbog toga što stezanje materice tokom orgazma smanjuje napetost mišića.


0   Spam
Vampire-in-attent   (2012-03-24 2:32 AM) [Sadrzaj]
Pametno, nema sta.. Cista medicina.. :D

+1   Spam
BMW   (2012-03-23 10:29 AM) [Sadrzaj]
ok da znam