Pocetna » Film


Pierce Brosnan u ulozi kralja Luja XIV




  Ocenite članak: 0
pregleda: 725
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-16

Slike iz Pierce Brosnan u ulozi kralja Luja XIV


The Moon and the Sun je poznat naslov svim čitateljima znanstvene fantastike, a pod njim se krije nagrađivani roman spisateljice Vonde N. McIntyre.

Često uvrštavan u liste najboljih ostvarenja žanra, roman koji je izašao 1997. godine iznimno uspješno miješa dva naizgled nespojiva žanra, znanstvenu fantastiku i povijesnu romansu.

Među vijesti iz svijeta filma The Moon and the Sun stiže iz očitog razloga, u pripremi je holivudska ekranizacija. Kao akcijska avantura smještena u prošlost zadržat će svoje fantastične trenutke te izvorni naslov.



Režiju filma je preuzeo Sean McNamara, a za scenarij se pobrinulo mnogo pisaca što ne predstavlja uobičajenu praksu. Scenarij je prvotno adaptirala Laura Harrington, a zatim su ga doradili Bill Mechanic, Barry Berman, James Schamus i Ron Bass.

Pierce Brosnan tumačit će glavnu ulogu, a uz njega će stati William Hurt, Benjamin Walker, Kaya Scodelario, Pablo Schreiber i Bingbing Fan.

The Moon and the Sun je priča o opsesivnoj potrazi za besmrtnošću, u središtu koje se nalazi lik francuski kralj Luj XIV. Ovaj nadaleko poznati francuski monarh pokreće potragu kojoj je cilj vječni život. U jednom od pokušaja kako bi postao besmrtan Luj XIV zarobi sirenu i pokuša ukrasti njezinu životnu silu. Nakon što se razvije prijateljstvo između kraljeve kćeri i sirene, kćerka se suprotstavi kralju.

Snimanje filma je zgotovljeno u svibnju ove godine, a kino izdanje se očekuje 10. travnja 2015. godine.


IZVOR