Pocetna » Estrada i Tv


Погинуо певач Луис




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1168
Dodao/la: Mina
datum: 2011-07-31



Певач Љубиша Стојановић Луис погинуо је јутрос око 4.30 часова у тешкој саобраћајној несрећи код војвођанског места Мали Иђош.

Луис је ишао из Суботице ка Новом Саду, претицао је и дошло је до чеоног судара са возилом из супротног смера.

„Вечерње новости” пишу да је погинуо и возач другог аутомобила, чије име није објављено, као и да је повређено још шест особа.

„Блиц” наводи да је у несрећи повређено и троје Луисових сарадника, који су после указане лекарске помоћи у болници у Врбасу пуштени на кућно лечење.

За сада није познат узрок саобраћајне несреће, а после полицијског увиђаја биће познато више детаља о трагедији.

Један од музичара који је био са Луисом у тренутку несреће рекао је агенцији Бета да не зна како се догодила несрећа, јер су у том моменту сви путници у аутомобилу, који је возио певач, спавали.

„Аутомобил у којем смо били потпуно је уништен”, рекао је музичар који је био са Луисом у колима. Његово име није наведено.

Познати певач бавио се музиком од 1970. године, а надимак је добио када је имао девет година јер је успешно изводио песме Луиса Армстронга. Завршио је средњу музичку школу у Нишу, а у Београду Факултет музичке уметности. Био је међу првима који је комбиновао џез са српским фолклором, а 1980. године је снимио први албум под именом „Не куни ме, не ружи ме, мајко”, који је успешно продаван у Србији и Југославији.

Снимио је 11 студијских албума.

Луис је рођен у Лесковцу 25. јуна 1952. године. Има шесторо деце - четири сина и две ћерке.

Настављена је црна и тужна серија. Пре нешто више од месец дана у саобраћајној несрећи погинуо је и певач Дарко Радовановић. Пре неколико дана у Београду је преминуо музичар Милан Делчић-Делча.