Pocetna » Film


Pogledajte trailer za film "Babadook"




  Ocenite članak: 0
pregleda: 955
Dodao/la: Gale
datum: 2014-08-16

Slike iz Pogledajte trailer za film "Babadook"


Od redateljice Jennifer Kent stiže film strave, The Babadook, koji će vas prestrašiti gotovo klasičnim čudovištem, ali i ponuditi pokoje iznenađenje.

Veliki broj kritičara mu je nadjenuo ime najboljeg horora godine, nakon što se predstavio na filmskom festivalu Sundance.



Iako ćete samu premisu filma prepoznati kao tipičan zaplet jednog filma strave, rdateljica uspijeva na ekran prenijeti osvježavajući i uznemirujući osjećaj strepnje. Uz sve zastrašujuće zvukove, glasove i slike potrebne da poskočite iz stolice, film sadrži i radnju koja problematizira neka netipična pitanja za ovaj žanr. Sam film je splet različitih podžanrova horora, a podjednaki užitak nudi obožavateljima filmova strave i široj publici.

Radnja filma je usredotočena na majku i sina, a odvija se 6 godina nakon smrti muža, odnosno oca. Šestogodišnji Samuel je potpuno izvan kontrole, a njegova majka na izmaku snaga sve teže ispoljava nježne osjećaje prema njemu. Samuel neprestano ima noćne more o čudovištima koji ih žele ubiti, a kada na scenu stupa misteriozna knjiga Mister Babadook i majka počinje vjerovati u čudovišta.


IZVOR