Pocetna » Sport


Poraz borbene Jagodine od Rubina




  Ocenite članak: 0
pregleda: 723
Dodao/la: Gale
datum: 2013-07-19

Slike iz Poraz borbene Jagodine od Rubina


Fudbaleri Jagodine poraženi su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope na svom stadionu od ekipe Rubina sa 3:2, pa će u Kazanju imati vrlo težak posao da protiv redovnog učesnika evropskih takmičenja makar anuliraju prednost. "Ćurani" su pritom postigli svoje prve golove u evropskim takmičenjima, tako da će imati po čemu da pamte ovaj duel protiv ruskog predstavnika.

Sjajna atmosfera u Jagodini ponela je domaći tim da krene hrabrije od početka duela, ali prva šansa za Rubin odmah je urodila plodom. Igrao se 12. minut kada je Ivan Markano probio levu stranu domaće ekipe i uputio centaršut ka petercu gde se našao Aleksandar Prudnikov koji je pronašao preciznim šutem ugao golmana Anđelka Đuričića.

Taj pogodak je totalno poremetio koncepciju trenera Mladena Dodića, jer je Jagodina morala da promeni taktiku i agresivnije krene na gol Rubina. To nije dalo rezultat, već je ruska ekipa imala nadmoć na sredini terena, pa su u 21. minutu zaradili jedan veoma važan korner. Šut iz ugla nije mnogo zapretio Jagodincima, ali je loptu prihvatio Naćo i poslao loptu ka golu "ćurana" koja je odskočila u gužvi i završila u mreži srpskog tima - 0:2.

Kada su svi pomislili da Jagodina nema šta da traži više protiv igrača u bordo dresovima, Dario Damjanović je u 72. minutu iskoristio loš odbitak golmana Rubina i sproveo loptu iza gol crte za nadu domaće ekipe.

Jagodinci su tri minuta pre kraja susreta konfuznom odbranom dozvolili protivniku da uputi nekoliko udaraca na gol Đuričića koji je odbranio sve, ali ne i poslednji šut Rondona, koji je loptu poslao pod prečku za nedostižnih 1:3.

Gost se na isti način "odužio" ekipi iz Srbije, pa je takođe veoma lošom odbranom dozvolio Lepoviću da glavom ugura odbitak u gol za, ipak, aktivan rezultat sa kojim Jagodinci putuju u Kazanj.


IZVOR