Pocetna » Sport


Povreda Ronalda, promašen penal Alonsa i spasitelj Morata




  Ocenite članak: 0
pregleda: 748
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-12


Madridski Real uz dosta problema stigao je do nova tri boda. Kraljevi su slavili na gostovanu kod Levantea s 2:1 uz promašeni penal Xabija Alonsa i povredu Cristiana Ronalda.

Real je bio bolji, imao pregršt velikih prilika i ne možemo reći da nije zaslužio na kraju tri boda. U 21. minuti jednu od prilika je iskoristio Cristiano Ronaldo.

David Navarro i Pepe su bili u skoku, Levanteov branič glavom loptu spustio Ronaldu na koljeno, koji ju je primirio i onda silovito zabio u mrežu sa svega sedam metara. Prethodno je Xabi Alonso izveo slobodni udarac sa 40-ak metara.

Portugalac je prethodno dobio jak udarac iznad lijevog oka, pa je na poluvremenu umjesto njega ušao Raul Albiol.

Levante stiže do poravnanja u 62. minuti. Obafemi Martins je uposlio Angela Rodrigueza, koji je pobjegao Pepeu i na kraju loptu s tri metra prebacio preko Ikera Casillasa koji je bio na zemlji. Dest minuta kasnije nova velika prilika za Kraljeve.

Naime, dosuđen je penal za goste iz Madrida, ali Xabi Alonso je promašio, što je na neki način kazna jer je Levante oštećen. Naime, Navarro je Callejona srušio izvan šesnaesterca...

Na kraju se Alonso iskupio asistencijom, a rezervista Alvaro Morata zabio za pobjedu samo minutu nakon što je ušao u igru umjesto Mesuta Oezila. Sve u svemu, po natopljenom terenu teška utakmica, povreda Ronalda, promašeni penal Alonsa i teško osvojena tri boda gostiju iz Madrida.

Real sa ovom pobjedom ima 23 boda i ostaje na trećoj poziciji, samo što je sada zaostatak za Atleticom smanjen na pet, a Barcelonom na osam bodova.

Primera, 11. kolo:
Levante - Real Madrid 1:2 (Angel 62/ Ronaldo 21, Morata 84)