Pocetna » Ljubav i Sex


Poza 69 za sve one koji znaju da uživaju!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1148
Dodao/la: Impi
datum: 2012-02-15


Broj 69 označava položaj u kome oba partnera simultano jedno drugog oralno zadovoljavaju. Ova poza pruža stimulativan pogled na partnerove polne organe, a generalno je fizički nenaporna i nezahtevna. Odlična je za postizanje istovremenih orgazama, partneri mogu da vode jedno drugo prema užitku, produžavaju ga i trude se da odgode orgazam. Partner može da koristi prste za stimulaciju analnog otvora ili dildo/vibrator za dodatno obogaćivanje njenog užitka.

 

KLASIČNI 69

U klasičnoj poziciji je žena gore, što je praktično zbog manje težine, lakšeg felacija i kontrole. Obrnuta situacija takvog položaja je već zahtevnija, jer muškarac uz preveliku strast i nagle pokrete može da povredi partnerku, koja nema manevarskog prostora. Ženski klitoris je teže dostupan i celokupna mogućnost razgledanja nije tako izdašna kao kod obrnute varijante. Partneri mogu da se okrenu na bok,a taj položaj opet ženi pruža više slobode. Prikladan je pre svega za ljude snažnije građe ili one, koji brzo dobijaju osećaj sputanosti.

 

ZA ODVAŽNE

A nazahtevnije su varijacije, gde muškarac sedi, kleči ili stoji. Svakako muškarac da bi to izveo mora da bude dovoljno jak, a žena primerene građe. U stvari oba partnera imaju prilično težak posao. Nadoloženje krvi u glavu žene može da poremeti celo iskustvo, a muškarac mora da napne priličan broj mišića, da istovremeno nežno vrti jezikom i pazi da ne ispusti partnerku ili da se oboje ne prevrnu. Ti položaji naravno pružaju izazov mladim parovima, ali za postizanje dobrog orgazma nisu najprimereniji. Kao uvek neki se neće složiti, ali čini se da većina parova srednjih godina isprobavanje takvog položaja neće preživeti bez modrica, piše Intimate Medicine.