Pocetna » Zanimljivosti


Predstavljena 3. Generacija Intel Core Procesora




  Ocenite članak: 1
pregleda: 785
Dodao/la: Xardas
datum: 2012-04-26


Kompanija Intel predstavila je treću generaciju četvojezgarnih procesora Intel Core familije, za koje kažu da donose znatno unapređenje performansi.

Novi procesori su, kažu iz Intela, prvi čipovi na svetu napravljeni pomoću Intel 22-nanometra (nm) 3-D tri-gate tranzistorske tehnologije, a dostupni su u high-end desktop, laptop i All-In-One (AIO) računarima.

Iz ove kompanije smatraju da će sa 20 posto unapređenja performansi mikroprocesora i novim tehnologijama koja ubrzavaju protok podataka ka čipovima i od čipova, novi procesori osigurati liderstvo kompanije kada su u pitanju performanse.

U narednim mesecima očekuju se dodatne verzije treće generacije Intel Core procesora će biti dostupne da podrže niz sistema u rasponu od Ultrabook uređaja i laptopova, do servera i inteligentnih sistema u maloprodaji, zdravstvenim i drugim industrijama, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Napredak u performansama koje se mogu naći u novim procesorima su deo trodimenzionalne strukture novih Intel tranzistora, što omogućava povećanje gustine tranzistora, kažu iz Intela.

"3-D grafičke mogućnosti treće generacije Intel Core procesora predstavljaju veliki iskorak za gejming. Svi igrači će imati poseban ugođaj igrajući neke od najnovijih igara poput naše predstojeće DOTA 2 igre, na Intel HD Grafici 4000", rekao je Gejb Nevel, suosnivač i generalni direktor Valve Software.

Sistemi bazirani na quad-core trećoj generacije Intel Core procesora biće dostupni ovog meseca od strane vodećih proizvođača sistema, a dodatne verzije treće generacije proizvoda Intel Core procesora za servere, inteligentne sisteme u maloprodaji, zdravstvene i druge industrije, Ultrabook uređaje i laptopove i ostalo će biti dostupni kasnije ove godine.