Pocetna » Film


Preminuo Edward Herrmann




  Ocenite članak: 0
pregleda: 786
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-01-01


Glumac koji je ostao zapamćen po omiljenoj ulozi Richarda Gilmorea iz serije "Gilmorice" preminuo je u 71. godini života


Edward Herrmann, poznati američki glumac, preminuo je jučer u jutarnjim satima u bolničkom krevetu u New Yorku u 71. godini života, nakon duže borbe s tumorom na mozgu.

Ovaj televizijski glumac svoju dugotrajnu karijeru započeo je na kazališnim daskama, a obilježio ju je mnogim uspješnim i voljenim ulogama. Uz brojne nominacije, za jednu u nizu izvrsnih uloga nagrađen je i Emmyjem. Emmyja je zaslužio 1999. godine izvrsno gostujućom izvedbom u kriminalističkoj seriji Pravda za sve, glumeći ulogu Andersona Pearsona, profesora prava.

Iako je imao brojne zapažene uloge u mnogim filmovima i serijama, primjerice u filmovima Izgubljeni dječaci, Richie Rich, Annie, te serijama Dobra žena i Uvod u anatomiju, publici će ostati u dragom sjećanju kao blagonakloni djed Richard Gilmore iz dugotrajne serije Gilmorice, koja nas je punih sedam godina zabavljala na televizijskim ekranima.

U protekloj godini ostvario je dvije uloge od kojih je jedna u dramskoj seriji Black Box, a drugi nastup zabilježio je u hororu/trileru The Town That Dreaded Sundown. Njegov posljednji film Coach of the Year jošuvijek se nalazi u procesu postprodukcije, a izlazak je najavljen za ovu godinu.


IZVOR