Pocetna » Estrada i Tv


Preminuo Nebojša Glogovac




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1083
Dodao/la: Nutella92
datum: 2018-02-10


Juce ujutru je u Beogradu, u 49. godini života preminuo naš poznati glumac Nebojša Glogovac. Glogovac je pre deset dana primljen u Kliničkom centru Srbije, na odeljenu za onkologiju, zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. Iako je pre dva dana otpušten uz preporuku terapijskog lečenja, zbog uznapredovalog karcinoma pluća, stanje mu se pogoršalo, pa su sve njegove predstave otkazane, kako je rečeno iz Jugoslovenskog narodnog pozorišta.

Nebojša Glogovac jednoglasno je ocenjen u regionu kao jedan od najboljih glumaca današnjice te svoje generacije. Poreklom je iz Trebinja, odakle su njegovi roditelji Milovan i Milena Glogovac preselili u Beograd kad je Nebojša imao sedam godina. Nakon završene srednje škole, završio je tri godine psihologije, ali je odustao od toga i upisao glumu, zajedno sa Sergejom Trifunovićem, Natašom Ninković i Vojinom Ćetkovićem.

Počeo je sa glumom 1987., malom ulogom u TV seriji "Bolji život", devedesetih mu je krenulo sa filmovima "Bure baruta", "Klopka", "Kad porastem biću kengur", "Munje", "Krugovi" i tako dalje. Bio je velik i u pozorištu; od 1996. bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u Hrvatskoj je debitiovao fascinantnom ulogom u "Pijanoj noći" na Brionima. Do 2014. bio je u braku sa beogradskom slikarkom Minom sa kojom ima sinove Gavrila i Miloša.



IZVOR