Pocetna » Film


“Prijatelji”: gde su i šta rade, 10 godina kasnije?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 773
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-05-14


Prošlo je 10 godina otkako je emitovana poslednja epizoda “Prijatelja” ("Friends") koju je ispratilo 52,5 miliona gledalaca. Ali, s obzirom na večita repriziranja, verovatno nemate osećaj da je toliko vremena prošlo. U nastavku teksta ćete saznati šta je sa poznatom šestorkom nakon decenije od kraja serije koja ih je proslavila. Met LeBlank (u seriji Džoi Tribijani): Nakon ne baš slavnog spin off-a “Prijatelja” (nazvanog “Joey”) u kojem je Met imao glavnu ulogu, on se fokusirao na rad iza kamere, sa svojom produkcijskom kućom “Fort Hill Productions”.
Lisa Kudrou (Fibi Bufe): Lisa je za svoju ulogu u “Prijateljima” dobila čak 6 Emmy nominacija – više nego bilo koji drugi član/ica ekipe. Nakon “Prijatelja”, ona je kreirala, režirala i igrala u seriji "The Comeback". Trenutno radi i igra glavnu ulogu u humorističkoj seriji “Web Therapy”, u kojoj je lažna psihoterapeutkinja koja sesije sa svojim pacijentima ima preko interneta. Do sada su se u seriji pojavili, između ostalih, Meril Strip, Met LeBlank, Dejvid Švimer, Bili Kristal, Čelsi Hendler...


Dejvid Švimer (Ros Geler): Nakon serije, Dejvid se fokusirao na režiju i radio na filmovima “Run, Fatboy, Run” i “Trust”. Pored toga, ima periodična gostovanja u serijama (popt ranije pomenute “Web Therapy” i “Irreversible”).

Kortni Koks (Monika Geler): Kortnina prva post - “Prijatelji” uloga je trebala da bude u “Očajnim domaćicama” i to uloga Suzan Majer. Međutim, ona je iz ličnih razloga odbila ulogu, tako da ju je dobila Teri Hačer. Verovatno njena sledeća najpoznatija uloga je ona u seriji “Cougar Town” - gde je glavni liki koja je ove godine ušla u petu sezonu.

Metju Peri (Čendler Bing): Iako je još u vreme “Prijatelja” imao nekoliko uspešnih filmova, svoju energiju je sumerio na “traganje” za sledećim televizijskim hitom. Imao je glavnu ulogu u “Mr. Sunshine”, zatim “Go On”, ali nijedna od te dve serije nije doživela uspeh. Tokom ovog perioda, Peri je (po ko zna koji put) vodio borbu sa zavisnošću, a vremenom postao i borac za promenu politike preskripcije lekova. Trenutno radi na novoj seriji.

Dženifer Eniston (Rejčel Grin): Verovatno najuspešnija i najpopularnije članica ekipe “Prijatelja” je Dženifer Eniston. Od kraja serije glumi u filmovima, od kojih su nekoliko bili veoma uspešni, ali ima i veoma buran ljubavni život koji ju je dugo vremena “držao” na naslovnicama tabloida. Takođe, dugi niz godina sarađuje i sa kozmetičkim kompanijama - poput L'Oreal-a.


IZVOR