Pocetna » Ljubav i Sex


Prijateljstvo s bivšim? Loša ideja!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1060
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-14


Postoji popularna grupa na Facebooku pod nazivom 'Najveća laž nakon prekida je: 'Ostat ćemo prijatelji''. Grupa trenutno ima 24,205 članova.

Pročitajte 10 razloga zašto je osnivač te grupe potpuno u pravu.
1. On je vaš bivši

Nije prava osoba za vas. Ako je bilo problema u vezi i stvari među vama nisu funkcionirale, zašto mislite da bi funkcionirali kao prijatelji?

Svakako imate bujnu maštu ukoliko smatrate da možete i dalje biti u dobrim odnosima stoga morate pročitati ostalih 9 razloga koji pokazuju da to baš i nije dobra ideja.
2. Još uvijek ste zaljubljeni u njega

Ukoliko još uvijek osjećate nešto za njega, nemojte pokušavati ostati u prijateljskim odnosima ili prakticirati odnos 'prijatelja s povlasticama'.

On će smatrati da je to dobra zamisao, ali nažalost neće shvatiti da još uvijek gajite osjećaje prema njemu.

Zato nije moguće ostati prijatelj s nekom od koga želite nešto više, jer takva taktika nije najbolji način za pomirenje.
3. On je još uvijek zaljubljen u vas

Vi ste ostavili njega, a on se još uvijek nada da ćete se pomiriti. Vjerujte, zadnja stvar koju treba je vaše rame za plakanje.

Ipak ste vi razlog zašto se osjeća loše, stoga pustite njegove prijatelje da ga tješe. U njihovom društvu može slobodno plakati i osjećati se loše, dok bi druženje s vama u njemu pobudilo lažnu nadu.

Takvo prijateljstvo je također teško za vas, jer nećete moći završiti taj odnos, niti započeti novi.
4. Zapravo niste ni bili tako bliski

Temelj za dobru vezu je ljubav, a uz to dolazi do seksa i strasti, ali sve to mora biti u kombinaciji s komunikacijom i bliskošću. Ako niste bili dobri prijatelji u vezi, sigurno nećete biti prijatelji kad se sve završi.

Nakon prekida ćete imati još manje zajedničkih tema.
5. Prevarili ste ga

U ovom slučaju vjerojatno će on biti taj koji neće željeti dalje komunicirati s vama. Možda će vas pozdraviti kad vas vidi, ali to je sve. I to je u redu.

Ako želi prijateljstvo, unatoč tome što ste ga prevarili, vjerojatno je beznadno zaljubljen u vas. Najbolja stvar koju možete učiniti za vas oboje jest da se maknete što dalje od njega i omogućite mu da vas preboli.
6. On je prevario vas

Temelj prijateljstva je povjerenje. Kako mu možete vjerovati ako vas je već jednom izdao? Kako će vaši prijatelji i znanci koji su bili uz vas u tim bolnim trenucima, reagirati na vaš novi odnos?

Jeste li sigurni da će oni biti uz vas ako se tako nešto ponovi?
7. On je budala

Treba li dalje objašnjavati? Ako ste ga ostavili, vjerojatno je to zbog toga što je učinio nešto glupo, inače bi još uvijek bili zajedno.

Svatko od nas zaslužuje drugu priliku, ali budite iskreni prema sebi i priznajte koliko je prilika do sad dobio?
8. Želite seks s njim

Osjećaji su možda nestali, ali svaki put kad pomislite na njega želite se naći pred njegovim vratima, strgnuti odjeću sa sebe i potpuno mu se predati.

Ako ćete mu se neprestano vraćati, manje su vam šanse da krenete dalje i nađete nekog novog.
9. Vidjeli ste jedno drugo goli

Ovo nije razlog zašto se ne bi mogli dobro slagati kao prijatelji, ali to može otežati situaciju. Nakon što ste bili intimni s nekim, teško je gledati tu osobu na isti način kao vaše ostale prijatelje.
10. Imate novog dečka

Ako nije puklo ranije, vaše će se prijateljstvo definitivno prekinuti kad nađete novog partnera.

Do toga može doći spontano na način da se jednostavno udaljite jedno od drugog, može biti odraz poštovanja prema vašem novom partneru ili čak njegova izričita želja koju biste svakako morali uzeti u obzir.