Pocetna » Sport


Primera: Betis iz mraka do pobjede




  Ocenite članak: 1
pregleda: 880
Dodao/la: d3xt3r
datum: 2012-10-07


Zbog nestanka struje u većem dijelu Seville, utakmica između Betisa i Real Sociedada u 7. kolu Primere počela je sa 17 minuta zakašnjenja. S povratkom svjetla zablistali su i Andalužani i na koncu slavili s 2-0.

Prvi je pogodak u 18. minuti dvoboja postigao Paulao. Brazilski igrač je bio najviši u skoku nakon kornera koji je izveo Juan Carlos i glavom smjestio loptu u mrežu. Glavom je u 80. minuti zabio i Ruben Castro nakon što mu je loptu iz slobodnog udarca nabacio Beñat. Betis se tako nakon dva poraza u kojima je ukupno primio osam golova opet trgnuo i, barem privremeno, skočio na četvrto mjesto.

Espanyol je došao tek do drugog boda ove sezone, a na prvu će pobjedu i dalje morati čekati premda joj je u subotu bio blizu. Na koncu je u gostima kod Valladolida odigrao 1-1, a pritom je više od pola utakmice imao igrača manje na terenu. Victor Alvarez je u samo četiri minute, od 41. do 45., uspio dobiti dva žuta kartona, najprije zbog grubog prekršaja, a potom i zbog igranja rukom.

Iako s igračem manje, Espanyol je u 70. minuti došao do vodstva. Joan Verdu je iskoristio jedanaesterac nakon što je Antonio Rukavina u kaznenom prostoru srušio Samuelea Longa. Gosti iz Barcelone do kraja ipak nisu uspjeli sačuvati prednost. U 81. minuti je glavom nakon udarca iz kuta za konačnih 1-1 zabio Oscar.