Pocetna » Estrada i Tv


Prokletstvo Majkla Džeksona: Gramziva porodica pokušava da se dokopa novca.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 792
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-11-13


Brojna porodica Majkla Džeksona, otac Džo, braća Džermejn, Džeki, Marlon, i Tito, koji su svojevremeno sa njim činili "Džekson 5", i sestre Dženet i Latoja, čitavog života su profitirali od njegovog talenta i slave, izdržavao ih je i pomagao, ali to im nije bilo dovoljno. Kada je odlučio da "zavrne slavinu" besomučno su ga proganjali tražeći još, a nakon njegove smrti nastavljaju da kuju zavere ne bi li se dočepali njegovih miliona.

Nekoliko sati nakon Majklove smrti, ženski članovi porodice, majka i sestre, na juriš su zauzeli kuću u kojoj je tada živeo i u vrećama i kombijima iz nje izneli novac i sve stvari od vrednosti.
U tome se naročito istakla Latoja, u pratnji svog dečka Džejmija Filipsa.
Majklova imovina procenjena je na milijardu do dve dolara, a on je testamentom zaveštao da deo bude uplaćen u humanitarne svrhe, dok su od ostatka obezbeđeni njegova deca - Prins, Paris i Blenket - kao i majka Ketrin, koja im je određena za staraoca, a posle njene smrti taj deo pripada deci.
Do punoletstva dece i majčine smrti sredstvima upravlja odbor pravnika i ljudi od poverenja koje je Majkl odredio, a ocu, braći i sestrama koji su ga čitavog života proganjali svojim nezajažljivim zahtevima, blamirali ga i kritikovali u javnosti i zagorčavali mu život, velikan američkog popa nije ostavio ništa.
Brojna porodica Džeksonovioh se, međutim, nije lako pomirilo sa ovakvom situacijom, već je nastavilo da kuje zavere sa ciljem da se nakako ipak dočepa njegovog novca.
Na majku Ketrin (82) neprestano vrše pritisak da pravno ospori Majklov testament, koji su neki od njih javno okarakterisali kao "lažan, falsifikovan i prevarantski", a 14. jula ove godine su je, bez znanja unuka, odmamili i na "odmor" u jednoj banji u Tusonu (Arizona), koji su nameravali da iskoriste da je proglas pravno nesposobnom i stave pod svoje starateljstvo, nakon čega su planirali da preuzmu i starateljstvo nad decom i - najvažnije- Majklov novac.
Dok je baka bila u banji, ostatak klana Džeksonovih je na prevaru upao na imanje na kome deca žive, i nakon početne razmene porodičnih nežnosti počeo da insistira, najpre ubeđivanjem, a zaim i uz natezanje, psovke i grubosti, da Prins i Paris pođu sa njima. Deca su odbila, Džeksonovi su došli usukob sa obezbeđenjem, a na kraju je morala da interveniše i policija.
"Porodicu moraš da voliš" prokomentarisala je ubrzo nakon odlaska rođaka na svom Tviter nalogu Paris.

Baka se 26. jula ipak vratila kući i sve se srećno završilo, ali porodica Džekson je nakon ovog trapavog pokušaja preuzimanja kontrole ostala razjedinjenija nego ikad. Baka i majka Ketrin, koja se uvek trudila da deluje pomirljivo i spase porodičnu slogu, učinila je, međutim, i poslednji pokušaj u tom smislu: pored Majklove kripte na groblju Forest Loun kupila je još 11 grobnih mesta, u nadi da će zavađena porodica bar u smrti mirno počivati oko svog najtalentovanijeg člana.