Pocetna » Ljubav i Sex


Pronađite tačku najvećeg seksualnog zadovoljstva.




  Ocenite članak: 0
pregleda: 885
Dodao/la: ElGato
datum: 2012-02-19


Neke studije smatraju da čak 90 procenata žena ne može da nađe svoju G-tačku. Još uvek nemamo dovoljno konkretnih informacija o ovoj skrivenoj tački zadovoljstva, ali je rečeno da se nalazi na gornjem zidu vagine, između 3 i 7 centimetara unutra.

KOLIKO JE VELIKA?
Smatra se da ja G-tačka sunđerasto mesto otprilike veličine novčića kada je žena uzbuđena, koje se skupi na veličinu graška kada nije.

KAKO DA SE NAĐE?
Da biste našli G-tačku, stavite dva prsta u vaginu, sa dlanom okrenutim na gore, i nežno savijete prste ka pupku. Treba da osetite, laganim pritiskanjem niz vaginalni zid, sunđerasto mesto koje je na dodir drugačije od okolnog tkiva.

DOKTOR G
G-tačka, koja se naziva i sken žlezda, dobila je ima po ginekologu koji ju je prvi uveo u rasprave 1944., doktoru Ernestu Grafenebergu. Grupa italijanskih istraživača je 2008. godine koristila tehnologiju ultrazvuka da locira G-tačku. Oni su otkrili malo deblji dio tkiva na gornjem vaginalnom zidu, za koji veruju da je G-tačka.
Većina žena kod kojih je registrovana ta oblast na ultrazvuku rekla je da može da doživi orgazam kroz vaginalni snošaj, bez stimulisanja klitorisa.