Pocetna » Film


Propast Džona Kliza: Nekada bio najpopularniji komičar, sada snima reklame za kremu protiv staračkih pega




  Ocenite članak: 0
pregleda: 932
Dodao/la: Gale
datum: 2013-08-25

Slike iz Propast Džona Kliza: Nekada bio najpopularniji komičar, sada snima reklame za kremu protiv staračkih pega Slike iz Propast Džona Kliza: Nekada bio najpopularniji komičar, sada snima reklame za kremu protiv staračkih pega Slike iz Propast Džona Kliza: Nekada bio najpopularniji komičar, sada snima reklame za kremu protiv staračkih pega Slike iz Propast Džona Kliza: Nekada bio najpopularniji komičar, sada snima reklame za kremu protiv staračkih pega


Zvezda "Monti Pajtona", legendarni Džon Kliz, nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, jer četvrtoj bivšoj ženi mora da isplati 12 miliona funti, u okviru nagodbe za razvod. Nekada najpopularniji komičar u Velikoj Britaniji, danas mora da snima ponižavajuće reklame kako bi skupio novac.



Svi pamtimo njegove urnebesne skečeve iz "Monti Pajtona" i replike koje je izgovarao kao Bazil Folti u seriji "Falični pansion" (Fawlty Towers). Međutim, Džon Kliz (73) trenutno igra malo drugačije uloge.

Kako bi što pre prikupio 12 miliona funti koje duguje bivšoj ženi, on se pojavljuje u stranim reklamama za razne proizvode i usluge, uključujući kremu protiv staračkih pega i sportsku kladionicu.



Budući da ne može da bira, komičar prihvata sve ponude, pa čak i one ponižavajuće, a teši ga to što se većina pomenutih reklama ne prikazuje na britanskim televizijama.

U jednoj od njih, za onlajn šoping sajt "Takealot", on nabija svom dvojniku plišanu igračku u usta, kako bi ga ućutkao. Za pola minuta poniženja, dobio je 20.000 funti.



Tu je i reklama za "HealGel", u kojoj se pojavljuje lica prekrivenog staračkim pegama i objašnjava kako nikad nije koristio pomenutu kremu, ali zato njegova žena jeste. U kadru se na trenutak vidi Klizova četvrta supruga, 31 godinu mlađa Dženifer Vejd, koju je oženio pre godinu dana.

Za austrijsku televiziju reklamirao je britanske kladionice "Vilijam Hil", a prošle godine se pojavio u reklami za čokoladni namaz izraelskog proizvođača.



Kliz će morati još mnogo da radi, kako bi bivšoj ženi, psihoterapeutkinji Alis Faje Ajhelberger, mogao da isplaćuje 612.000 funti godišnje do 2016, kako je dogovoreno na sudu. Osim reklama koje snima, on putuje svetom i izvodi svoju stend ap predstavu, a deo prihoda dobija i od prodaje autobiografije, nakita, šolja i odeće sa likovima iz "Monti Pajtona".

Nedavno je otkrio da će staviti na aukciju stotinu slika koje poseduje, u nadi da će tako zaraditi 450.000 funti. Kako bi izbegao plaćanje poreza, godinu dana je živeo u Monaku, ali se zatim vratio u London. Sada živi sa novom ženom u malom stanu, a svoje tri luksuzne kuće odavno je prodao.

- Moja najveća životna lekcija tiče se finansija. Tek sada vidim da je u mladosti trebalo više da vodim računa o tome koliko trošim, jer sada ne bih bio u ovakvoj situaciji - rekao je komičar za "Dejli mejl" i dodao da već 30 godina ne radi ništa zanimljivo.


IZVOR