Pocetna » Film


Prvi srpski 3D film "Peti leptir" doleteo u bioskope!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1076
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-12-26


Prvi domaći 3D film, inače urađen po modernoj bajci Uroša Petrovića, sada se nalazi na repertoarima domaćih bioskopa.


Prvi put smo o snimanju ovog filma pisali u avgustu da bi se taj proces završio već u septembru, a sudeći po trejleru, čini nam se da je ova ekipa suludom brzinom napravila majstorski posao.

Za režiserskom palicom našao se Milorad Milinković kojeg znamo po drugim neobičnim filmovima kao što su Potera za Sreć(k)om, Čitulja za Eskobara, Zduhać znači avantura i Mrtav 'ladan, te epizodama brojnih serija poput čuvenog Crnog Gruje. Milinković je potpisan i kao scenarista uz Saru Radojković, a glumačku ekipu čine Mihailo Miša Janketić, Marko Nikolić, Tanja Bošković, Ljubomir Bandović i drugi.

Da vas podsetimo, radnja priče prati Aleksu, trinaestogodišnjaka iz Doma za nezbrinutu decu, koji zajedno sa svojim prijateljima biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije.
Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove, ali na njihovom piti dešava se nešto što niko nije očekivao...

Više o filmu pročitajte na njegovom oficijelnom sajtu, a u nastavku pogledajte trejler.


IZVOR