Pocetna » Zanimljivosti


Prvi trejler serije o najvećoj nuklearnoj katastrofi




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1125
Dodao/la: Casper
datum: 2019-04-11


Stigao je prvi trejler za mini seriju "Černobil" koja donosi istorijsku priču o nuklearnoj nesreći iz 1986. godine.

Radnja serije prati događaje pre i posle najveće ekološke katastrofe novijeg doba. Pogled na prve kadrove za mnoge je već bio užasavajući, a prema najavama producenata, kompletnu seriju će pratiti takvi prizori.

Černobilska nesreća desila se u aprilu 1986. godine, a prouzrokovana je kada je više od 200 tona uranijuma eksplodiralo u reaktoru. Postoje dve verzije o uzrocima ove katastrofe. Prema prvoj, uzrok je isključivo greška operatera, a prema drugoj, uzrok nesreće su greške u dizajnu samog reaktora. Broj žrtava ove nesreće ni danas nije poznat, a posledice još prete zdravlju okolnog stanovništva

. U seriji glavne uloge su ostvarili Džared Haris, Emili Votson i Stelan Skarsgard. Skarsgard kao zamenik premijera u seriji pokušava da obuzda strahote Černobila, dok nuklearni fizičari Haris i Votson pokušavaju da pronađu smisao katastrofe. "U Černobilu nije bilo ničega razumnog", govori Haris u prvom trejleru. Serija će imati pet delova, a prvi deo će premijerno biti prikazan 6. maja ove godine.



IZVOR