Pocetna » Zanimljivosti


Putin jači čak i od Čaka!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 789
Dodao/la: Gale
datum: 2013-11-21

Slike iz Putin jači čak i od Čaka! Slike iz Putin jači čak i od Čaka!


Čak Noris ostao iza Vladimira Putina! Ruski predsednik postao je počasni majstor tekvondoa sa crnim pojasom devetog dana.

Ruski predsednik Vladimir Putin postao je počasni majstor tekvondoa sa crnim pojasom devetog dana, koji mu je u Seulu uručio predsednik Svetske tekvondo organizacije Ču Ćon Von.



„Ne mislim da sam zaslužio tako visok dan, ali hajde da računamo da je to naša zajednička proslava kojom se popularizuje ta odlična borilačka veština. Potrudićemo se da damo pun doprinos razvoju ove borilačke veštine u Rusiji“, prenose reči ruskog predsednika mediji u Moskvi.

Putin korak ispred Čaka Norisa

Zahvaljujući novom zvanju majstora tekvondoa, Vladimir Putin ostavio je iza sebe legendu borilačkih veština, neprikosnovenog Čaka Norisa koji je stigao tek do osmog dana.
„Znamo da je predsednik Rusije poštovalac i da se aktivno bavi raznim vrstama borilačkih veština i drugim sportovima. Zato ruski tekvondoisti i zauzimaju tako visoke pozicije u svetu“, rekao je predsednik Svetke tekvondo organizacije.

Tekvondo je tradicionalna korejska borilačka veština, a počasnim pojasom 9. dana do sada su nagrađeni lideri SAD, Indonezije, Hondurasa, Španije, Hrvatske i Pakistana.



Putin je poznat kao veliki ljubitelj sporta i između ostalog ima zvanje majstora u džudou i sambou. Počasni pojas ruskom predsedniku uručen je tokom jednodnevne zvanične posete Južnoj Koreji.


IZVOR