Pocetna » Zanimljivosti


"Camera", nova FB aplikacija za fotke: prednosti i mane




  Ocenite članak: 0
pregleda: 808
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-05-25


Po uzoru na Instagram, Fejsbuk je razvio novu aplikaciju "Camera" koja, iako je okarakterisana kao brza, nema sve filtere koje nudi Instagram.


Fejsbuk je u četvrtak predstavio aplikaciju za deljenje fotografija koju su nazvali "Facebook Camera", a cilj joj je da olakša pregled  fotografija i njihovo postavljanje na Fejsbuk sa mobilnih uređaja.

 

Aplikacija je trenutno dostupna samo za iOS uređaje, i to ne u svim zemljama.

 

Nakon pokretanja se prikazuje niz fotografija naših prijatelja, a potom se može ući u albume ili se mogu uvećati zasebne fotografije. Slike iz naših galerija možemo da kropujemo na različite načine, a i da im dodamo neke filtere.

 

Takođe, moguće je i odabrati više fotografija odjednom i učitati ih na Fejsbuk

video
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tVlNuIKzzs0

Prve recenzije hvale izgled i brzinu aplikacije pa se ističe da je pregledanje fotografija mnogo brže. Iako postoji dosta sličnosti između ove aplikacije i Instagrama, "All Things D" piše kako je Fejsbuk verovatno na aplikaciji radio mnogo pre kupovine Instagrama.

 

"New York Times" dodaje kako bi se moglo činiti čudnim da Fejsbuk objavi ovakvu aplikaciju samo par nedelja nakon što su odlučili da kupe Instagram, ali dodaju da Fejsbuk ima 900 miliona korisnika, i ogroman broj ljudi koji nemaju veze sa Instagramom, ali i dalje fotografišu i dele slike.

 

Ističu i kako filteri u Fejsbukovoj aplikaciji nisu pozajmljeni od Instagrama, već su proizvedeni zasebno. O filterima su se raspisali i na "Mashable", pa navode kako su prilično očajni u odnosu na Instagram.