Pocetna » Zanimljivosti


Ranjeni delfin od ronioca tražio pomoć




  Ocenite članak: 0
pregleda: 991
Dodao/la: LaMistress
datum: 2013-01-24


Delfin koji se upecao na udicu prišao roniocima i zatražio pomoć, a potom mirno plutao sve dok mu jedan od ronioca nije pomogao.

Neverovatna situacija ovekovečena je video kamerom početkom januara na Havajima. Ranjeni delfin koji se upecao na udicu obratio se za pomoć roniocima, piše “Daily Mail”.

Ronioci su uživali u čarima morskog sveta kada su čuli delfina kako plače, a potom ga videli kako im prilazi. Delfin je prvo prišao roniocu Keleru Larosu koji je bio začuđen.

“Doplivao je do mene i počeo da me gurka, znao sam da traži pomoć”, rekao je Laros. On je primetio da se delfin teško kreće i video je da mu se udica zabola u blizini peraja i da je umotan u najlon. Laros je rešio da mu pomogne, a delfin je mirno plutao oko ronioca skoro osam minuta i strpljivo čekao da mu izvuče udicu.

Laros se žestoko namučio da pomogne delfinu a da ga pritom još više ne povredi. “I ranije su mi prilazili delfini, oni su veoma pametne životinje, ali nikad nisu tražili pomoć”, rekao je Laros. Delfin je strpljivo sačekao da ga Laros oslobodi udice, ali kada su ostali ronioci prišli da odmotaju najlon delfin se samo povukao i otplivao svojim putem.


0   Spam
zanac   (2013-02-28 7:18 PM) [Sadrzaj]
Eh, te divne zivotinje...koliko samo stradaju zbog coveka...