Pocetna » Sport


Real čeka Bajern: Ronaldo napada Gvardiolu




  Ocenite članak: 0
pregleda: 656
Dodao/la: BMW
datum: 2014-04-22


Ovaj duel svakako bi mogao da se nazove finale pre finala, jer Bajern brani titulu osvojenu prošle godine, dok Real posle tri uzastopna polufinala konačno želi da napravi korak više i dodje do jubilarne, 10. krune.

I ne samo to, ekipu Bajerna sa klupe predvodi Pep Gvardiola, koji je od 2008. do 2012. godine sa Barselonom bio prava noćna mora i nerado vidjen gost na Bernabeu.

Za razliku od Reala, Bajern je u Bundesligi već odbranio šampionski trofej, dok Madridjani "kaskaju" za gradskim rivalom Atletikom u finišu Primere.

"Sutra ćemo pokazati da umemo da igramo važne utakmice, a šanse za prolaz u finale su podjednake. Siguran sam da će svaki fudbaler sutra pružiti maksimum, jer jednostavno druga opcija i ne postoji", rekao je kapiten Bajerna Filip Lam.

Trener Reala Karlo Anćeloti, koji ima pozitivna iskustva sa Bavarcima, s obzirom na to da je na putu do dva trofeja sa Milanom eliminisao Bajern, u meču konačno će moći da računa na oporavljenog Kristijana Ronalda, zvanično najboljeg fudbalera današnjice.

Bajernu i Realu sutrašnji duel biće 21. okršaj u evropskim kupovima, nemački klub ima 11 pobeda, a madridski sedam, dok je dva puta bilo nerešeno.

Poslednji put ovi timovi sastali su se u sezoni 2011/2012 takodje u polufinalu LŠ, kada su Bavarci prošli dalje posle boljeg izvodjenja penala.

"Za nas je sjajno što igramo sa timom kao što je Bajern, daćemo sve od sebe da odemo u finale. Gvardiola je jedan od najboljih trenera na svetu, znamo da će biti teško. Ovo je za nas možda i najvažniji trenutak u sezoni", poručio je Anćeloti.

Poslednji put Real Madrid igrao je u finalu LŠ još 2002. godine, kada je savladao drugi nemački klub, Bajer iz Leverkuzena sa 2:1.

Utakmica na stadionu Santjago Bernabeu igra se u sredu od 20.45 časova.


IZVOR