Pocetna » Sport


Rešena enigma - Jelena bila bolesna!




  Ocenite članak: 1
pregleda: 1434
Dodao/la: rIzLa98
datum: 2011-04-18


Najbolja srpska teniserka "čuvana" je za odlučujući dan meča sa Slovačkom, u kojem je predvodila reprezentaciju do pobede.
Mnogo smo jaki!

Uprkos neigranju Jelene Janković u prvoj singl partiji - u kojoj je Cibulkova na iskustvo dobila Bojanu Jovanovski - Srbija je u Bratislavi savladala Slovačku rezultatom 3:2 i plasirala se u Svetsku A grupu Fed kupa.

Selektor Dejan Vraneš je po završetku epskog duela mogao da konačno otkrije šta je bio razlog izostavljanja Jelene iz subotnjeg programa.

"Naravno da je bilo normalno da ona igra oba singla. Došla je iz Čarlstona u dobroj formi, ali bolesna. U dogovoru sa njom i lekarom, morali smo da je odmorimo za drugi dan. Mogla je da se iscrpi i da onda ne igra odlučujuće mečeve", rekao je Vraneš, prenosi "Sportski žurnal".

Jelena je dodala da ni u nedelju nije bila 100 odsto spremna.

Realno gledano, jeste napravila dosta neiznuđenih grešaka, što nije karakteristika njene igre, ali se umor nijednog trenutka nije ocrtao na licu dvadesetšestogodišnje šampionke.

"Morala sam na teren, da dam sve od sebe, kao što su dale i ostale igračice. Zajedničkim snagama smo pobedile i sada idemo dalje", istakla je Džej Džej.

"Ležala sam u krevetu, nismo hteli protivniku da odamo tajnu. Non stop tresem nos, promukla sam, ali izvukle smo neverovatan meč u dublu".

Jankovićeva veruje da je Srbiji bilo "suđeno" da se revanšira Slovačkoj za poraz u Areni prošle godine.

"Ne bi bilo fer da izgubimo posle ovolike borbe, ne bismo mogle to da podnesemo. Nisam heroj, ovo je pobeda timskog rada. Nadam se da ćemo uvek igrati zajedno i jednog dana podići trofej za našu zemlju", zaključila je osma teniserka sveta.

Mlada Aleksandra Krunić po drugi put za dva meseca je bila deo dubla koji je Srbiji doneo odlučujući poen. Prvo protiv Kanade, sada protiv mnogo jačeg protivnika.

"Ne mogu da opišem šta osećam. Hvala Jeleni za veliko srce, jer ona uvek daje najviše što može, naročito kad igra za Srbiju".

Februara 2012. naše teniserke igraće četvrtfinale elitne divizije Fed kupa. U njoj se takmiče još Rusija, Češka, Italija i Belgija, dok su iz plej-ofa pored Srbije prošle Nemačka, Španija i Ukrajina



+1   Spam
BMW   (2012-03-26 10:18 PM) [Sadrzaj]
šteteta