Pocetna » Sport


Ronaldo mora na popravni




  Ocenite članak: 0
pregleda: 946
Dodao/la: _Sweeper_
datum: 2011-11-07




Bilo je sinoć zanimljivo i neizvesno na utakmicama poslednjeg kola kvalifikacija širom Evrope, a najveća drama viđena je, očekivano, na stadionu u Kopenhagenu, gde je Danska savladala Portugal 2:1, i poslala Kristijana Ronalda i drugove u baraž. Majkl Kron-Dali i Niklas Bendtner bili su strelci za domaćina, dok je Ronaldo samo ublažio poraz u drugom minutu nadoknade, koliko da se tim Paula Benta zagreje za popravni koji ih očekuje narednog meseca.
Posao večeri, nesumnjivo, je napravila Švedska, koja je posle sjajne goleade savladala jednu od najboljih reprezentacija u ovim kvalifikacijama Holandiju 3:2, a ova pobeda donela joj je ujedno i direktan plasman u Ukrajinu i Poljsku, kao najboljoj drugoplasiranoj reprezentaciji u Evropi.
Hrvatska je u Rijeci pobedila Letoniju 2:0 i čekale su se samo vesti iz Gruzije. Grčka, međutim, tamo nije dozvolila iznenađenje, pa je golovima Fotakisa u 79. i Haristeasa u 85. minutu overila direktan plasman u Ukrajinu i Poljsku.

Umalo da iznenađenje večeri priredi Bosna i Hercegovina, koja je u Parizu dugo vodila protiv Francuske golom Edina Džeka od 40. minuta. Ipak, Samir Nasri je iz penala u 77. minutu otklonio svaku dilemu i naterao tim Safeta Sušića da, kroz baraž potraži plasman na Evropsko prvenstvo.