Pocetna » Estrada i Tv


SEĆANJE NA KURTA KOBEJNA: 20 godina od smrti frontmena "Nirvane" (VIDEO)




  Ocenite članak: 0
pregleda: 821
Dodao/la: UGHpeople
datum: 2014-04-05

Slike iz SEĆANJE NA KURTA KOBEJNA: 20 godina od smrti frontmena "Nirvane" (VIDEO)


5. aprila 1994. godine, čuveni frontmen "Nirvane" je navodno sebi pucao u glavu i ubrzo potom preminuo u 27. godini


5. aprila navršava se 20 godina od smrti čuvenog američkog rokera Kurt Kobejn, Da podsetimo, legendarni frontmen benda “Nirvana” preminuo je 5. aprila 1994. godine, kada je navodno sebi pucao u glavu i ubrzo potom preminuo u 27. godini.Iako mnogi njegovi fanovi širom sveta smatraju da se poznati pevač i gitarista nije ubio, već da je ubijen, zvanična verzija je da je Kobejn pucao sebi u glavu u prostoriji iznad garaže njegove kuće u Sijetlu i da je preminuo tri dana kasnije.
Nedavno je obelodanjeno da su pronađene i razvijene četiri rolne filma sa mesta samoubistva.
Policija Sijetla je saopštila da se na tim fotografijama vidi prostorija u kojoj se Kobejn ubio pre 20 godina, sa priborom za korišćenjem droge, čašama, novčanikom i cigaretama i navela da ništa na tim fotografijama ne ukazuje da Kobejnova smrt nije bila samoubistvo.
Kobejn je bio i duhovno središte grupe “Nirvana”, a sa uspehom benda, i sam je stekao ogromnu slavu koju je teško prihvatao.
“Nirvana” i Kobejn su velikoj meri uticali na razvoj muzike, popularišući grandž rok zvuk Sijetla. Pesma “Smells Like Teen spirit” koju je Kobejn napisao 1991. godine, obeležila je početak dramatičnog povlačenja nekih do tada dominantnih žanrova muzike osamdesetih: glem metala, arena roka, i dens-popa.
I danas su pesme Kurta Kobejna kao što su “Lithium”, “About a Girl”, “Polly”, “In Bloom”, “Come as You Are”, “Heart-Shaped Box”, “All Apologies”, i “Rape Me” popularne i slušaju se po klubovima.
U Kobejnovom rodnom gradu Aberdinu (Vašington) je 2005. godine podignut znak na kojem piše “Welcome to Aberdeen – Come As You Are”.
S obzirom da Kobejn nema grob, mnogi obožavaoci “Nirvane” svake godine na datum njegove smrti, 8. aprila, posete Vireta park, koji se nalazi u blizini njegovog bivšeg doma.
Poslušajte pesmu “Smells Like Teen Spirit”:


IZVOR



0   Spam
UGHpeople   (2014-04-05 6:35 PM) [Sadrzaj]
srce R.I.P tuga