Pocetna » Zanimljivosti


Seda kosa - novi modni trend?




  Ocenite članak: 0
pregleda: 938
Dodao/la: cika_kristijan
datum: 2012-04-03


Seda kosa je "in", ako je bar suditi po frizurama Lejdi Gage, Keli Osborn i britanske oskarovke Helen Miren.

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda, Kristin Lagard, jedna je od najmoćnijih žena na svetu i takođe ima sedu kosu, kao i Esi Vejngarten, osnivač i direktor kompanije za proizvodnju lakova za notke "Esi kozmetiks".
Za obične smrtnice, ovakva frizura ipak nije toliko primamljiva.

- Mislim da zaposlene žene neće pratiti ovaj trend. Mislim da su zaposlene žene pod velikim pritiskom da izgledaju mlado. Da sam starija zaposlena osoba, poslednja stvar koju bih uradio je da nosim sedu kosu - smatra advokat iz Vašingtona, Dejvid Šer.

Kako navodi AP, Šer jeste muškarac star 44 godine i gotovo bez ijedne sede dlake, ali nije jedini koji smatra da seda kosa ipak nije modni trend koji bi običan svet trebalo da isprati.

- Zakonom protiv starosne diskriminacije iz 1967. zaštitili smo zaposlene starije od 40 godina, ali se neki muškarci i žene i dalje suočavaju sa diskriminacijom na poslu. Uvreženo je mišljenje da su sedokosi muškarci iskusni, dok su sedokose žene jednostavno stare - kaže Stefani Martinez Kluga, menadžerka kompanije "Insperiti" koja se bavi ljudskim resursima.

Čak i oni koji imaju sedu kosu, upozoravaju na potencijalne probleme.

En Kremer je sedokosa i ponosna na to, ali je prestala da se farba tek kada je osnovala svoju firmu jer, kaže ona, radno mesto i vaš položaj u firmi utiču na to da li je mudro imati sedu kosu ili ne.