Pocetna » Sport


Sedam komada u mreži Šahtara!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1039
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2015-03-12


Bayern je razbio Šahtar sa 7:0 u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.


Bavarci su traljavo odigrali u Lvivu protiv Šahtara u prvom susretu. Tada je meč završen bez golova, a večeras su njemački prvaci pokazali svu svoju snagu.

Doslovno so razbili Ukrajince, isprativši ih kući sa čak šest pogodaka. Počelo je ranim golom Thomasa Mullera s bijele tačke, nakon što je prethodno Olexander Kucher skrivio penal.

Kucher je potom isključen, što je dodatno pomoglo Bayernu. U 28. minuti dobra šansa za Francka Riberyja, ali je Andrij Pyatov odbranio. Pyatov je u 34. minuti zaustavio pokušaj Lewandowksofg, ali je odbijenu loptu u mrežu pospremio Jerome Boateng.

Dvije minute kasnije Muller zamalo neprecizan. David Alaba je u 49. minuti uposlio Riberyja, koji pogađaza 3:0, a tri minute kasnije novi gol Mullera i sve je uveliko bilo riješeno.

U posljednjih pola sata prava katastrofa za Ukrajince. Holger Badstuber je u 63. minuti glavom pogodio na ubačaj Goetzea iz kornera. Dvanaest minuta kasnije Bastian Schweinsteiger centrira, Robert Lewandowski se upisuje u strijelce.

U završnici je Goetze pogodio na ubačaj Boatenga za konačnih 7:0. Postavlja se sada pitanje: Ko može da zaustavi ovakav Bayern? Rijetko ko ili niko.

Liga prvaka, osmina finala, druga utakmica:
Bayern - Šahtar 7:0 (Muller 4 - penal, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 63, Lewandowski 75, Goetze 88)


IZVOR