Pocetna » Ljubav i Sex


Sedam tajnih seks briga




  Ocenite članak: 0
pregleda: 1181
Dodao/la: Nesa
datum: 2011-12-01


Čak i ako ste toliko samouverene da bestidno razgovarate o svakoj temi, postoje određene dileme koje vam mogu nabaciti crvenilo na lice. U maniru iskusne i najbolje drugarice, Cosmo će vam odgonetnuti sve misterije ljudskog uma i zbaciti plašt sa tabu tema.
Foto: Ilustracija
 
Briga: Nisam sigurna da li sam dovoljno uska "tamo dole".

Realnost: Nisu sve vagine identične... Ali se i ne razlikuju tako mnogo. Momci mogu da primete neznatne razlike, ali to nije razlog za brigu, jer se radi o minimalnim nejednakostima. I ako mu se čini da ima viška prostora „tamo dole", to je sigurno zato što je on u minusu. Brinete se da ćete se proširiti od previše seksa? Vagina je vrlo elastična i neće se raširiti od seksualne aktivnosti, objašnjavaju ginekolozi. U suštini, jedino što može da dovede do proširenja jeste rođenje bebe... Ali i tada neznatno.
Da biste se izborili sa stanjem koje doživljavate kao nedostatak čvrstine, stežite i opuštajte mišiće karlice (one koje stežete dok sprečavate da se upiškite) bar nekoliko puta u toku dana. Dok vodite ljubav, stežite te mišiće koliko smatrate da je dovoljno. I vaš partner i vi imaćete osećaj veće čvrstine, a to može da dovede do intenzivnijeg orgazma. Ili, probajte pozu za još snažnije trenje: lezite na stomak sa spojenim butinama i neka vaš partner uđe u vas otpozadi.

 
Briga: Samozadovoljavam se svakodnevno i brinem da sam navučena na vibrator.

Realnost: Prvo dobre vesti. Niste zavisnik i ne morate da se lišite svog dnevnog intimnog rituala. Loša vest? Moguće je da, ako ta učestalost zadovoljava sve vaše seksualne potrebe, izgubite želju za odnos sa muškarcima. Ako se tako često igrate sa tim slatkim igračkicama, možete da se naviknete na singl orgazam, pa da kasnije mnogo manje uživate sa osobom od krvi i mesa. Rešenje je jednostavno: koristite ruke bar tokom polovine svoje solo seanse, možda će trajati malo duže, ali rezultati će biti mnogo intenzivniji. Ako se i dalje brinete, pokušajte da izbegnete samozadovoljavanje onim danima kada znate da ćete biti u krevetu sa svojim dečkom. Iščekivanje i požuda će nadograditi želju za ljudskim dodirom.

 

Briga: Čini mi se da ne uživa u mojoj oralnoj tehnici.

Realnost: Možda ste u poslednje vreme primetili nedostatak entuzijazma u toku oralne sesije, ili uzbuđenje dok se spuštate nadole. Ako ste pravilno zaključili da je sve manje oduševljen, verovatno se dešava jedna od dve stari: ili to radite pomalo mehanički, a rezultat je da se on dosađuje, ili toliko vodite računa o pokretima svojih usta, pa vas gleda kao u zarđalog robota, što i njega čini nervoznim. Bez obzira na to šta je u pitanju, ukoliko mu se čini da ni vi ne uživate, tek onda neće pomišljati da su mu se ispunili svi dečački snovi. Pokazivanje entuzijazma i zauzimanje seksi stava ključni su ako želite da mu pružite oralno zadovoljstvo. Ne samo da će poludeti kada oseti da se vi ložite na njegovog „gospodina moćnog" nego ćete i vi obožavati potpunu kontrolu koju imate nad njim. Zato nabacite pohotni pogled i navalite. Verujte, neće imati nikakve primedbe.

 
Briga: Stvarno volim kada me lupi po guzi ili počupa za kosu tokom seksa, ali se brinem da li je to normalno.

Realnost: Ovo bi trebalo da vam pomogne da se ne osećate nenormalno: čitavih sedamdeset odsto devojaka kaže da su spremne da probaju nešto nastrano u krevetu. Evo o čemu se radi: ne samo da učešće u šljapkanju guze znači da ste sposobne da se bleskasto zabavite u krevetu, nego postoji naučno objašnjenje zašto vam to toliko prija. Kada se napalite, vaše telo oslobađa endorfine zbog kojih „šamarčići" nekako prijaju. Zašto vam se dopada kada vas povuče za kosu? Zato što vaša koža glave sadrži mnoštvo nervnih završetaka, pa ih povlačenje kose, dok ste uzbuđeni, još više stimuliše. Ako ste suviše stidljivi da od dečka zatražite da vam radi takve ili slične stvari, onda mu pokažite za čim žudite. Lagano povucite njegovu kosu dok se ljubite, ili lupnite njegovu guzu dok ste u akciji, verovatno će uzvratiti istom merom.

 
Briga: Volim svog dečka, ali upravo sam sanjala kako me oralno zadovoljava jedna zgodna devojka.

Realnost: Nema razloga da preispitujete svoju seksualnu orijentaciju zbog nevaljalog sna koji ste imali. Ženska seksualnost manje je rigidna u odnosu na mušku, tako da je češća pojava da ženu uzbudi osoba istog pola. Umesto da se trudite da to zaboravite, iskoristite da začinite svoju vezu. Ispričajte dečku da ste imali bizaran san, koji vas je na kraju uzbudio. Znate kako u crtanim filmovima likovima oči iskoče dok im se jezik skotrlja do poda i para zašišti iz ušiju? Da, tako nekako će on izgledati dok mu opisujete detalje iz sna. Niste raspoložene da delite ovu informaciju? Onda, iskoristite je kao vrelu fantaziju dok gužvate posteljinu sa partnerom. Možda čak kada ste same i uzbuđene.

 
Briga: Ponekad dok doživljavam orgazam izleti i malo urina.

Realnost: U toku orgazma mnoge žene ispuštaju malu količinu tečnosti koja podseća na urin, ali to je u stvari bistra tečnost, odnosno ženski ejakulat. Ovu pojavu ne možete sprečiti i sam pokušaj da to učinite može da vam stvori blokadu u glavi, tako da ne doživite orgazam. Ali ako ste i dalje ubeđeni da je u pitanju urin - iako se to gotovo nikada ne dešava, naročito ne mladim ženama - potrudite se da ispraznite bešiku pre vođenja ljubavi. U slučaju da se to vašem momku gadi, podsetite ga da on ima običaj da napravi popriličan nered dok se „prazni".

 
Briga: Ponekad u toku seksa moj partner kaže "Uzmi ga, kučko", i to me potpuno izbezumi.

Realnost: Mnogi filmovi "za odrasle" koje frajeri mnogo vole da gledaju sadrže scene u kojima se "glavni junaci" obraćaju "glumicama" u dominantnom tonu. Ovo može da bude pokušaj vašeg partnera da i sam bude "učesnik" sličnih scena. To nije obavezno loše (neki ljudi lože se na sirove seksi igre), pitanje je samo u kojoj meri se vama to dopada. Ako vam smeta, kažite mu da vas njegova verzija prljavih reči nimalo ne inspiriše, savetuju seks terapeuti. Sledeći put stavite mu do znanja koje vas reči pale - ako ga usmerite, on će to prihvatiti. Muškarci žele da usreće žene u krevetu, pa kada mu jasno ukažete da je na pogrešnom putu, vratiće se na vama zadovoljavajuću trasu. Ili bi bar tako trebalo da bude.