Pocetna » Film


Seinfeld proslavio 25. rođendan!




  Ocenite članak: 0
pregleda: 894
Dodao/la: Lovepuzzles
datum: 2014-07-09


Popularni američki televizijski sitkom ’Sajnfild’ (Seinfeld) 5. jula, obeležio je 25 godina od prikazivanja prve epizode. Serija, koja je dominirala malim ekranima tokom devedesetih, a čije su mnoge poštapalice ušle u leksikon popularne kulture, nije međutim imala zapaženi start.


Pilot epizoda emitovana 5. jula 1989. bila je prilično loše ocenjena, a naredne dve sezone serija je morala dobro da se namuči da privuče gledaoce.
’Svakako se ne može reći da je postala senzacija preko noći. Niko u to vreme nije ni sanjao da će biti snimljeno devet sezona, a kamoli da će postati fenomen’, priseća se Dejvid Kerol, novinar TV mreže NBC, na kojoj se sitkom prikazivao, a koji je intervjuisao glavnog glumca i kreatora serije Džerija Sajnfilda na početku druge sezone.

Publika nije znala kako da reaguje na ’isprazne’ dogodovštine glavnih junaka - Sajnfilda, Ilejn, Konstance i Kramera, naveo je Kerol.

’To je uplašilo producente, ali su nekako uspeli da nađu novac i snime još nekoliko epizoda i serija 'ni o čemu' je krenula’, dodao je on.

Novinar NBC-a je objasnio da uspeh serije leži u tome što je našla načina da izvuče humor iz svake i najbanalnije, svakodnevne situacije. Serija se održala punih devet sezona, a od 1993. do 1998. nikada nije bila rangirana niže od trećeg mesta na listi gledanosti.

Tokom poslednje godine prikazivanja, ’Sajnfild’ je u proseku pratilo 38 miliona gledalaca. Poređenja radi, najgledanija serija u 2013, ’Štreberi’, privukla je tek 13,2 miliona ljudi.

Serija bi verovatno duže trajala, da Džeri Sajnfild nije odlučio 1998. da je prekine, iako mu je bilo ponuđeno pet miliona dolara po epizodi da pristane na 10. sezonu.

Prošle godine, ’Sajnfild’ je proglašena drugom najuspešnijom serijom svih vremena posle krimi drame ’Porodica Soprano’.


IZVOR