Pocetna » Ljubav i Sex


Seksom protiv bolesti




  Ocenite članak: 0
pregleda: 854
Dodao/la: Pegaz
datum: 2012-11-14


Zdrav seksualni nagon omogućuje bolje funkcioniranje mozga i sjajno pamćenje

Stručnjak za pomlađivanje dr. Eric Braverman, autor knjige 'Younger (Sexier) You tvrdi kako je zdravi spolni život čuvaar naše mladosti, ljepote i dugovječnosti. Rijetko tko će se suprotstaviti ovoj tezi, no znamo li zaista koje su njegove dobrobiti za naše tijelo i um?

Seks povisuje razinu hormona koji nas održavaju mladima, a također odlično djeluje na metabolizam, funkcije mozga, imunitet i zdravlje srca.

Jesmo li svjesni?

Često nismo ni svjesni hrane ili piće koje konzumiramo, a koji djeluju štetno na naš libido. Dr. Braverman savjetuje da ne preskačete jutarnju kavicu ako želite svom tijelu, ali i seksualnoj želji dati 'benzina'. Također, kikiriki može povećati uzbuđenje, a on je ujedno dobar za krvne žile i obranu od šećerne bolesti.

Ako ste primijetili zahlađenje u krevetu zajedno s padom temperature vani, možda je vrijeme da u svoj jelovnik uključite smeđu rižu i avokado.

Ljubavni hormoni

Braverman, inače profesor medicine Sveučilišta Cornell, tvrdi kako zdravi seksualni nagon može pomoći koži pri stvaranju vitamina D, a s druge strane pospješuje stvaranje ljubavnog hormona oksitocina koji omogućuje bolje funkcioniranje mozga i sjajno pamćenje. Upravo ovaj hormon olakšava povezanost između partnera i povećava povjerenje.

Znanstvenici su uvjerenja kako oksitocin može poboljšati ljubavne veze jer se onda ljudi bolje razumiju te su opušteniji.

Vođenje ljubavi tri ili više puta tjedno, znanstvenici Sveučilišta u Belfastu pohvaljuju jer na taj način se prepolovljuje rizik od srčanog ili moždanog udara. Prema jednoj američkoj studiji, redoviti spolni odnosi mogu poboljšati razinu protutijela koja nas brane od prehlade i gripe.