Pocetna » Ljubav i Sex


Seksomanija- seks tokom sna




  Ocenite članak: 2
pregleda: 1467
Dodao/la: SmipeR
datum: 2013-06-03


Jeste li ikada do sada čuli za seksomniju? Ako ste pomislili da je u pitanju neka nova poza u seksu, prevarili ste se. Reč je o poremećaju sna izazvanim iznenadnim naletom seksualne želje. Još uvek vam nije jasno o čemu govorimo?

Noć je. Mirno spavate kad najednom trgnete se iz sna i vidite da vaš dragi leži na vama nežno vas dodirujući. Nakon toga usledi neverovatan seks i vi taman pomislite da ste toliko neodoljivi da ne može čak ni tokom noći da se obuzda, a onda shvatite da se on već ujutru apsolutno ničeg ne seća. Dakle, jel’ vam ovo poznato?

Seksomnija čak tri puta više zahvata muškarce nego žene, a utvrđeno je da od nje pati skoro 10% ljuudi koji generalno imaju problem sa snom.

Neki smatraju da život sa partnerom koji ima ovakav problem može biti vrlo uzbudljiv, jer dok je u nesvesnom stanju, vi možete da eksperimentišete i tako proverite šta u stvari voli u seksu, a šta ne. Tokom takvih trenutaka vi ste ti na kojima je odabir poze, pa uvek možete odabrati onu koja vas najviše uzbuđuje.

Međutim, seksomnija ipak ima veći broj mana. Ako vaš partner ima seksomniju, nikako mu ne dopuštajte da spava pored bilo koga drugog osim pored vas. Čak ni pored prijatelja istog pola, jer osoba sa ovakvim problemom nije svesna šta radi u tom trenutku i želi seks po svaku cenu. Tako da, koliko god s jedne strane nekima izgledala zanimljivo, seksomniju ipak treba posmatrati kao poremećaj i nikako ne treba oklevati da se obratite lekaru ako primetite da imate ovaj problem.


IZVOR