Pocetna » Zanimljivosti


Šest načina kako da zaradite na internetu




  Ocenite članak: 1
pregleda: 930
Dodao/la: Comy878
datum: 2013-04-07


Činjenica je da postoje određeni poslovi koji se mogu raditi on-lajn i naplatiti. Međutim, retko ko uspe orginalnom idejom da napravi dobar biznis. Takođe, uobičajeno je da su takvi poslovi slabo plaćeni. Evo nekih koji se dobro plaćaju




Internet je prepun obećanja o lakoj zaradi novca on-lajn metodama. Ipak, načini na koje pojedine veb-stranice privlače zainteresovane često su i neprivlačni.

S druge strane, od onih koji su prihvatili pozive za učestvovanje u on-lajn zaradi novca može se čuti ironičan savet kako zaraditi na Fejsbuku? Tako što se otvori račun na toj društvenoj mreži, zatim se on zatvori, ugasi se računar i ode nešto da se radi u stvarnom svetu.

No, činjenica je da postoje određeni poslovi koji se mogu raditi on-lajn. Retko ko uspe orginalnom idejom da napravi dobar posao. Uobičajeno je da su on-lajn poslovi slabo plaćeni.

Kako navodi portal Volim-novac.hr, pokretanje on-lajn izvora prihoda može ipak biti zanimljivo iz više razloga. Međutim, jedan je osnovni, a to je dinar više u novčaniku.

Kao i svaki drugi posao, početak, kako navode na tom portalu, može biti naporan i može potrajati, ali kao rezultat može doneti sticanje reputacije kroz marketing, prosleđivanje, te se na više primera može potvrditi da je opravdan svaki uloženi minut.
Kada se postigne neki uspeh (naravno kroz novčani rezultat), taj posao može biti poprilična dopuna postojećoj plati ili pak početak nove karijere.


Na vama je izbor.

1) Mogli biste pokrenuti svoj on-lajn veb-šop ili iskoristili postojeće platforme, na primer Ibej, Amazon i slično kako biste prodavali svoje proizvode. No, šta je tajna uspešne on-lajn prodavnice? Budite drugačiji nego vaša konkurencija, pronađite svoju nišu i posvetite joj se. Da biste bili uspešni u tom poslu morate poznavati osnove marketinga.

2) Sve više klijenata dolazi do informacija o proizvodima putem društvenih mreža, no većina kompanija nema znanja niti mogućnosti da se efektivno bavi time. Prema istraživanjima, kompanije koje su prisutne kroz društvene mreže uspešnije prolaze kod klijenata 20-40 odsto nego one koje se nisu tome posvetile. Kao konsultant za društvene mreže možete pomoći firmama da razviju svoj brend. To uključuje postavljanje objava, povećavanje pratioca profila, nadgledanje šta se komentariše o tom brendu i savetovanje i odgovaranje na upite klijenata/korisnika.

3) Kupovina domena može biti zanimljiva stvar ukoliko imate talenta za prepoznavanje popularnih reči za nazive domena. Priča je jednostavna, a to znači da kupujete domene u iznosu oko pet evra, koji će tek postati popularni i traženi. Kako biste povećali profit, možete dodavati vrednost na domene koje kupujete. Koristite SEO za povećavanje popularnosti na pretragama, povećavajte bazu pretplatnika i mesečnu zaradu. Kada se pojavi kupac domena, dodatna vrednost će se odraziti na konačnu otkupnu cenu domena. To se, naravno, odnosi na svetsko tržište gde su veliki igrači.

4) Možete zaraditi i pisanjem zanimljivih članaka za već etablirane portale. No, ako ste odvažniji, mogli biste pokrenuti svoj blog. Tu svakako treba uložiti više vremena kako bi se došlo do novca, no tada je i mogućnost zarade veća. Savet – da biste stvorili ime na nekom polju, počnite da predajete na povezanim konferencijama i događajima.

5) Kako se manualniji i suvoparniji poslovi, koji uzimaju previše vremena, mogu eksternalizovati, tako mogu i zadaci koji iziskuju da se on-lajn pretragom ili možda čak telefonskom pretragom dobijaju informacije o pojedinoj informaciji. Na primer, kompanije mogu tražiti od vas da pronađete za njih potencijalno tržište, da proverite koje su cene pojedinih roba ili usluga na drugim tržištima. Tu je definitivna prednost strani jezik. Takođe, možete biti i traženi da proverite cene proizvoda drugih konkurenata na njihovom tržištu, te da to prezentujete u Excelu ili grafikonu.

6) Možete raditi od kuće za jednu ili više malih firmi koje žele da posao eksternalizuju (eng. outsourcing). Kako je sve više kompanija koje žele da banalnije poslove digitalnog porekla uklone, eto mesta gde možete uskočiti. To čak može da znači da obradite određene Excelice ili pripremite adrese primatelja za ispis koverti, do toga da se javljate na telefon, odgovarate na elektroničku poštu, održavate baze (ne kao db profesionalac, već kod ažuriranja podataka) i ugovarate sastanke. Jedan savet kod apliciranja za takve poslove – ne zaboravite da napomenete da imate iskustva u kancelarijskom poslovanju.


IZVOR


0   Spam
zajackod   (2013-04-14 3:50 AM) [Sadrzaj]
Veoma mi se svidja ova stranica.Korisna je i zanimljiva u svakom slucaju...Toliko od mene za sada ... !!!